Πρόωρος τοκετός: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 19%

Πρόωρος τοκετός: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 19%

Περίπου το 10% των κυήσεων καταλήγουν σε πρόωρο τοκετό, δηλαδή 1 στα 10 παιδιά γεννιέται πριν η μητέρα προλάβει να συμπληρώσει τους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης της.

Για τον πρόωρο τοκετό μπορεί να ευθύνονται διάφοροι παράγοντες, που σχετίζονται με τις συνθήκες τις εγκυμοσύνης, ανωμαλίες του εμβρύου, την κληρονομικότητα, ανατομικά ζητήματα ή με προβλήματα υγείας της εγκύου.

Υπάρχουν όμως και εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες μια έγκυος να γεννήσει πρόωρα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένας τέτοιος παράγοντας είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 225.000 γεννήσεις στο Οχάιο, μεταξύ 2007 και 2010 και διαπίστωσαν ότι περισσότερα από 190.000 παιδιά γεννήθηκαν πρόωρα. bigstock Pregnant woman with strong pai 61651712

Τα ποσοστά πρόωρου τοκετού ήταν υψηλότερα σε γυναίκες 40 ετών και άνω, σε έγχρωμες, σε όσες δεν είχαν προγεννητική φροντίδα ή είχαν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και σε όσες εκτέθηκαν σε επίπεδα ρύπανσης μικρών σωματιδίων πάνω από το EPA standard.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης (μικρά σωματίδια) στην εγκυμοσύνη συνδέεται με 19% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί πρόωρο τοκετό αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι η σχέση είναι σημαντική.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Environmental Health.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.