«Έκανα επισκληρίδιο για να διευκολύνω την αγωνία του τοκετού και έμεινα παράλυτη από τη μέση και κάτω» (φωτό)

«Έκανα επισκληρίδιο για να διευκολύνω την αγωνία του τοκετού και έμεινα παράλυτη από τη μέση και κάτω» (φωτό)

Θα  έπρεπε να είναι μια περίοδος μεγάλης χαράς – ένα πρώτο παιδί και το ξεκίνημα της ζωής μιας οικογένειας, και όχι ενός ζευγαριού.

Κρατώντας το νεογέννητο μωρό της στο στήθος της αναφέρει η Daily Mail, η Irrum Jetha αισθάνθηκε να την διαπερνά ένα κύμα αγάπης.

Κάτι όμως δεν πήγαινε καλά, καθόλου καλά και η ευφορία που ένιωθε, θα μεταλλασσόταν σύντομα σε τραγωδία.

Η Irrum με την κόρη της σήμερα

Σήμερα η Irrum είναι παράλυτη από τη λεκάνη και κάτω, βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και ζει με την ελπίδα κάποιας θαυματουργής θεραπείας.

Η νεαρή γυναίκα βασανίζεται από ερωτήματα σχετικά με την θεραπεία της στο Νοσοκομείο Westminster στο Λονδίνο. Η 34χρονη Irrum και ο 37χρονος σύζυγός της Adam, έχουν ζητήσει από δικηγόρο να διερευνήσει τον τρόπο που η ρουτίνα του επισκληρίδιου κατέληξε τόσο άσχημα.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για διαδικασία ρουτίνας

Το ζευγάρι, από το Middlesex, κάνει έκκληση να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για μια ακόμη πιο εντατική θεραπεία ώστε να περπατήσει ξανά η νεαρή γυναίκα.

Και οι δύο πιστεύουν πως το πρόβλημα άρχισε όταν της έγινε επισκληρίδιος – μια παυσίπονη ένεση που χορηγείται στον νωτιαίο μυελό – λίγο πριν γεννήσει την Amelie στις 3.30πμ στις 29 Αυγούστου 2014.

Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας και, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, χωρίς προβλήματα.

Και επειδή η Irrum είχε κάνει αντικατάσταση της πνευμονικής καρδιακής βαλβίδας όταν ήταν 19, οι γιατροί της σύστησαν να κάνει την επισκληρίδιο ώστε να μειώσει τυχόν προβλήματα για την καρδιά της.

 «Η ίδια η γέννηση ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ήμουν σε ευφορία μετά. Και όταν ο Αdam φώναξε “Είναι κορίτσι” ήμασταν και οι δύο με δάκρυα στα μάτια» θυμάται η Irrum .

Στις πέντε το πρωί, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, και πάλι ως προφύλαξη εξαιτίας της προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά της.

Όταν, τρεις ώρες αργότερα, δεν είχε ακόμα καμία αίσθηση στα πόδια της, η Irrum είπε στους γιατρούς ότι ήταν ανήσυχη. «Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν φυσιολογικό, αλλά εγώ ήμουν πολύ ανήσυχη» λέει η 34χρονη.

Από τις 17:00 την επόμενη μέρα, όμως, άρχισε να ανησυχεί σοβαρά. Μια ώρα αργότερα, και οι γιατροί το ίδιο.

O Adam, που είναι ερευνητής στο Imperial College του Λονδίνου, αναφέρει: «Οι γιατροί έλεγαν τότε ότι η Irrum έπρεπε να είναι σε θέση να σηκωθεί. Άρχισα να ανησυχώ σοβαρά γιατί δεν είχε ακόμα καμία αίσθηση. Ξαφνικά όλοι φάνηκαν να είναι σε κατάσταση πανικού. Όλα ήταν πολύ τρομακτικά».

Η Irrum με την κόρη της σήμερα

Το νοσοκομείο αποφάσισε στις 6μμ ότι η Irrum χρειαζόταν μαγνητική τομογραφία, αλλά, επειδή η δική τους μονάδα είχε κλείσει στις 17:00, αποφάσισαν να την μετακινήσουν σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου, το Charing Cross, μόλις λίγα μίλια μακριά. Η μεταφορά αυτή ωστόσο διήρκεσε τέσσερις ώρες και έφτασε εκεί στις 10μμ.

Στο Charing Cross, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Irrum είχε ένα σπάνιο αιμάτωμα: η επισκληρίδιος ένεση είχε προκαλέσει θρόμβο που συμπίεζε το νωτιαίο μυελό της, κάτι που την άφησε παράλυτη. Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση κράτησε ώρες και ήταν απειλητική για τη ζωή της.

Λίγο αργότερα η Irrum μεταφέρθηκε στο Stoke Mandeville Hospital στο Buckinghamshire, το οποίο ειδικεύεται σε κακώσεις νωτιαίου μυελού, και τελικά πήγε στο σπίτι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014.

Η Irrum με τον Adam σε παλαιότερο στιγμιότυπο

Περίπου 20 μήνες αργότερα, η Irrum, που είναι επιστήμονας, παραμένει παράλυτη. 

Το σχέδιο τώρα είναι να πάει σε μια γερμανική κλινική που προσφέρει εξειδικευμένη φυσιοθεραπεία. «Θα χρειαστεί να περάσω τρεις μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης Geerlofs στο Pforzheim – και θα κοστίσει 40.000 λίρες.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Chelsea και Westminster,l είπε σε δήλωση: «Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη, σπάνια και τραγική υπόθεση και προσφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην κυρία Jetha και την οικογένειά της. Έχουμε αναθεωρήσει τις διαδικασίες μας για την μετα-αναισθητική παρακολούθηση, για την ταχεία μεταφορά σε εξειδικευμένες μονάδες όπως και για την απεικόνιση και νευροχειρουργική. Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή καθώς η παρούσα υπόθεση είναι αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σελίδα του εράνου της Irrum και του Adam είναι στο gofundme.com/irrumjetha.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.