Γαλλία: Τριακόσια ευρώ επίδομα στις έγκυες για να κόψουν το κάπνισμα

Γαλλία: Τριακόσια ευρώ επίδομα στις έγκυες για να κόψουν το κάπνισμα

Μία πρωτοποριακή όσο και δύσκολη στην εφαρμογή της ιδέα έχει το γαλλικό υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να προσπαθήσει να μειώσει το ποσοστό των γυναικών που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα γαλλικά νοσοκομεία λοιπόν πρόκειται να προσφέρουν χρήματα στις έγκυες γυναίκες που καπνίζουν αν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι γυναίκες που θα θελήσουν να κόψουν το κάπνισμα, θα λαμβάνουν 20 ευρώ σε συνεχόμενες «επιταγές» σε τακτά χρονικά διαστήματα, με δυνατότητα να φθάσουν έως και τα 300 ευρώ αν κόψουν το κάπνισμα οριστικά. 

Η ιδέα αυτή βασίζεται σε μελέτες που έχουν γίνει από τα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού σε συνεργασία με το εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, προβλέπει ότι όσες γυναίκες αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάζονται στα νοσοκομεία και θα ελέγχονται για το αν έχουν κόψει το κάπνισμα.

Οι γυναίκες που είναι πάνω από τα 18 έτη οι οποίες είναι σε εγκυμοσύνη λιγότερο από τέσσερις μήνες μπορούν να συμμετάσχουν στο αρχική, διερευνητική εφαρμογή της ιδέας, και μάλιστα εκείνες που καπνίζουν πάνω από πέντε τσιγάρα (ή τρία στριφτά) την ημέρα. 

Κατά την διάρκεια της εφαρμογής αυτού του προγράμματος απαγορεύεται η χρήση κάθε είδους καπνού, από τα τσιγάρα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέχρι κάπνισμα πίπας, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν χαρτιά στα οποία θα δέχονται οποιαδήποτε αιφνιδιαστική κλήση για έλεγχο μέσω εξέτασης αίματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μελέτες για την Γαλλία είναι απογοητευτικές σε ότι αφορά τις γυναίκες που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, καθώς όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από το 2015, μία στις πέντε γυναίκες συνεχίζει να καπνίζει και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάτι που καθιστά την Γαλλία την πρωταθλήτρια χώρα σ’ αυτό το επικίνδυνο «σπορ» το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στο έμβρυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.