4+1 αλήθειες για την καισαρική

4+1 αλήθειες για την καισαρική

Για την καισαρική, όπως και για πολλά ακόμα ζητήματα της εγκυμοσύνης, κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Αληθείς και μη. Παρακάτω θα βρείτε τις πέντε πιο βασικές για να έχετε μια γενική εικόνα της διαδικασίας:

1. Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση να γεννήσετε με καισαρική πρέπει να προκύψει έπειτα από εφ’όλης της ύλης συζήτηση με το γιατρό σας, προκειμένου να καταλήξετε αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις να γίνει με ασφάλεια.

2. Η πιο συνηθισμένη επιλογή των γυναικών ως προς την αναισθησία είναι η επισκληρίδιος και όχι η ολική νάρκωση, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Να έχετε κατά νου ότι η γέννα με καισαρική διαρκεί χοντρικά περί τις δύο ώρες (συμπεριλαμβανομένης και της προετοιμασίας).

3.Τις πρώτες ώρες μετά την καισαρική, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση υγρών, αφού τα απαραίτητα χορηγούνται με ορό.

4. Όταν ο γιατρός σας δώσει το πράσινο φως να σηκωθείτε από το κρεβάτι, η πιο σοφή επιλογή είναι να το κάνετε με τη βοήθεια κάποιου τρίτου προσώπου για την περίπτωση που νιώσετε ζαλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Επειδή μιλάμε για χειρουργείο, να είσαστε προετοιμασμένη ότι θα επανέλθετε πλήρως στην κανονικότητα μετά από δύο περίπου εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.