ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

7 τροφές που πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 

7 τροφές που πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 

Δείτε τις 10 τροφές που δεν πρέπει να παραλείπετε από το διατροφολόγιο σας όταν είστε έγκυος…

Οι περισσότερες μαμάδες, φοβούνται να καταναλώσουν αρκετές τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, για να μην λάβουν παραπανίσια κιλά. Για αυτό το λόγο, σας παραθέτουμε παρακάτω 7 super τροφές, που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας σε σταθερά επίπεδα.

1. Αμύγδαλα

Μία κούπα αμύγδαλα να σας δώσει το ένα τρίτο της ημερήσιας συνιστώσας δόσης βιταμίνης Ε, που χρειάζεται ο οργανισμός σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αξίζει απλά να γνωρίζετε, ότι τα αμύγδαλα βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

2. Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν περίπου το 10 τοις εκατό των καθημερινών σας αναγκών σε κάλιο, κάτι που θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την πίεσή σας. Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο George Washington, διαπιστώθηκε ότι η διατήρηση αρτηριακή σας πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.

3. Κρόκοι αυγών

Μην αποφεύγετε τους κρόκους αυγών. Κάθε άλλο. Περιέχουν σημαντικές λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης και την προεκλαμψία όπως αναφέρει έρευνα στο British Medical Journal. Τα ασπράδια αυγών μπορεί να έχουν περισσότερες πρωτεΐνες, αλλά ο κρόκος περιέχει τη χολίνη. Η χολίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου του μωρού σας.

4. Δημητριακά

Το μπολ με τα δημητριακά σας, μπορεί να περιέχει περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια σαλάτα με σπανάκι. Τα δημητριακά, μειώνουν τις πιθανότητες το παιδί σας να γεννηθεί με αυτισμό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου στην Καλιφόρνια.

5. Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας

Μην παραλείπετε από τη διατροφή σας το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

6. Φακές

Μισή κούπα φακές περιεχέι περίπου το 25% την καθημερινής ημερήσιας δόσης σε φυλλικό οξύ. Οι γιατροί συστήνουν να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα φακές. Φτιάξτε τις σούπα ή προσθέστε τις βρασμένες στη σαλάτα σας.

7. Σολομός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι το μοναδικό φαγητό στη λίστα μας που προσφέρει ω-3 λιπαρά οξέα. Ο σολομός βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, του νευρικού συστήματος και την ανάπτυξη της όρασης.
Διαβάστε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.