ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Έρευνα αποκαλύπτει πως μια στις 200 γυναίκες έμεινε έγκυος χωρίς…ερωτική πράξη

ΗΠΑ: Έρευνα αποκαλύπτει πως μια στις 200 γυναίκες έμεινε έγκυος χωρίς…ερωτική πράξη

Σοκάρει η έρευνα που κυκλοφόρησε από το National Longitudinal Study of Adolescent Health στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Αποτέλεσμά της έρευνας έδειξε πως, μία στις 200 μητέρες έμειναν έγκυες χωρίς να έχουν κάνει έρωτα!

Η μελέτη έγινε σε ένα δείγμα 7.870 γυναικών από 15 έως 28 ετών, την περίοδο από το 1995 έως το 2009 και το αποτέλεσμά της δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό British Medical Journal.

Από την έρευνα προέκυψαν 45 γυναίκες και κορίτσια τα οποία δήλωσαν ότι δεν περιήλθαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, χωρίς να έχουν συμμετοχή σε ερωτική πράξη και χωρίς να έχουν προβεί σε επιστημονικές μεθόδους τεκνοποίησης.

Το άρθρο εξηγεί ότι το φαινόμενο της παρθενογέννεσης, δηλαδή της γονιμοποίησης του ωαρίου χωρίς ερωτική πράξη, είναι εφικτό.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς την έρευνα, καθώς ανέλυσε τα στοιχεία των χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών που συμμετείχαν, καταλήγοντας σε ορισμένα δεδομένα.

Διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια που είχαν μείνει έγκυες, παρόλο που ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν ποτέ σεξ με τη σύλληψη, μοιράστηκαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Το 31% των κοριτσιών είχαν υπογράψει μια αποκαλούμενη «υπόσχεση αγνότητας», σύμφωνα με την οποία ορκίζονται – συνήθως για θρησκευτικούς λόγους – να μην κάνουν σεξ. Το 15% των γυναικών που δεν ήταν παρθένες και έμειναν έγκυες είπαν επίσης ότι είχαν υπογράψει τέτοιες δεσμεύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου το 28 τοις εκατό των γονέων «παρθένων» μητέρων δήλωσαν ότι δεν είχαν αρκετές γνώσεις για να συζητήσουν το φύλο και την αντισύλληψη με τις κόρες τους, σε σύγκριση με το 5 τοις εκατό των γονέων κοριτσιών που έμειναν έγκυες και είπαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.