Η κόρη της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας θα έχει δύο ονόματα και δύο επίθετα

Η κόρη της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας θα έχει δύο ονόματα και δύο επίθετα

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν και ο σύντροφός της Κλαρκ Γκέιφορντ ανακοίνωσαν το όνομα που θα δώσουν στην μόλις τριών ημερών κορούλα τους και αυτό δεν είναι καθόλου μικρό. Θα την ονομάσουν «Neve Te Aroha Ardern Gayford». Η μικρή θα έχει δύο ονόματα και τα δύο επίθετα των γονιών της.

Το «Neve», προέρχεται από το Ιρλανδέζικο όνομα «Niamh», που σημαίνει «φωτεινός» ή «λαμπερός» και το «Te Aroha» σημαίνει «αγάπη» στη γλώσσα των Māori.

Η 37χρονη Τζασίντα και ο Κλαρκ «πάλευαν» για μήνες μέχρι να βρουν το ιδανικό όνομα που θα έδιναν στην κόρη της αλλά κατέληξαν στο κατάλληλο όνομα την ημέρα που γεννήθηκε.

«Πιθανόν όπως όλοι έτσι και εμείς είχαμε φτιάξει μια λίστα με ονόματα αλλά θέλαμε πρώτα να γεννηθεί το μωρό και μετά να αποφασίσουμε το όνομα. Επιλέξαμε το “Neve” γιατί μας αρέσει και μόλις γεννήθηκε έμοιαζε το ιδανικό όνομα για εκείνη», είπε η Τζασίντα και συνέχισε: «Το δεύτερο όνομα θα της το δώσουμε γιατί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου η κοινότητα των Māori ήταν διαρκώς στο πλευρό μου. Ήθελα να τους ανταποδώσω την γενναιοδωρία που μου έδειξαν και το όνομα “Te Aroha” είναι κάτι σαν δώρο σε εκείνους. Το μωρό αυτό αγαπήθηκε πολύ πριν ακόμα να γεννηθεί».

To όνομα είναι ακόμα μια συνεισφορά στο βουνό “Te Aroha” που βρίσκεται την βόρεια Νέα Ζηλανδία κοντά στη γενέτειρα της Άρντερν. «Είναι ένα μέρος από το οποίο κατάγεται ολόκληρη η οικογένειά μου. Εγώ μεγάλωσα κάτω από τα βουνά».

Η Τζασίντα απάντησε με χιούμορ και όλους όσους λένε πως το όνομα της κόρης της είναι ιδιαίτερα μακρύ: «Όσοι λένε πως το όνομα της κόρης μας είναι μακρύ καλύτερα να ρίξουν μια ματιά στο δικό μου γελοίο μακρύ όνομα που είναι το “Jacinda Kate Laurell Ardern”. Νομίζω στο μέτρημα έχουμε τον ίδιο αριθμό χαρακτήρων».

Η πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα Κυριακή να πάρει εξιτήριο από το κρατικό νοσοκομείο του Όκλαντ. H Τζασίντα Άρντερν είπε επίσης στα μέσα ενημέρωσης πως ελπίζει η «καινοτομία» μιας εν ενεργεία πρωθυπουργού να μπορεί να εγκυμονεί κατά τη διάρκεια της θητείας της να γίνει θεσμός και να μην είναι εμπόδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ελπίζω για τα μικρά κορίτσια και τα αγόρια τα οποία είναι το μέλλον μας να μπορούν να κάνουν επιλογές για το πώς θα μεγαλώνουν την οικογένειά τους, τι καριέρα θα κάνουν και γενικά να κάνουν πράγματα που θα τους κάνουν ευτυχισμένους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.