ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ασταθής κύκλος; Δείτε πότε η καθυστέρηση δε σημαίνει εγκυμοσύνη

Ασταθής κύκλος; Δείτε πότε η καθυστέρηση δε σημαίνει εγκυμοσύνη

Η έμμηνος ρύση των γυναικών είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και προσωπικό ζήτημα. Αν κάποια επιθυμεί να μείνει έγκυος τότε η καθυστέρηση είναι επιθυμητή αλλά αν όχι τότε κατακλύζεται με στρες.

Δεν υπάρχει λόγος να “πανικοβάλλεστε” κάθε φορά που έχετε καθυστέρηση περιόδου.

Εκτός από την εγκυμοσύνη υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για την καθυστέρηση περιόδου. Δείτε ποιοι είναι αυτοί:
Απότομη και σημαντική αλλαγή του σωματικού βάρους
Η Φύση έχει προνοήσει ώστε να μην μένει μια γυναίκα έγκυος, όταν το σώμα της βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και αλλαγή και δεν είναι έτοιμο να “υποδεχτεί” και να “περιποιηθεί” το βρέφος όπως πρέπει. Έτσι, αν χάσετε απότομα πολλά κιλά ή το αντίθετο, ο οργανισμό το εκλαμβάνει αυτό ως έκτακτη κατάσταση και “κόβει” την περίοδο.

Στρες
Στην ίδια λογική, ένα πολύ στρεσογόνο γεγονός στην ζωή σας μπορεί να προκαλέσει υποθαλαμική αμηνόρροια. Η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου,(ο υποθάλαμος) είναι όπου πολλές από τις ορμόνες για την περίοδό σας ρυθμίζοντα. Ο υποθάλαμος είναι πολύ ευαίσθητος στο στρες.

Δυσλειτουργία του θυρεοειδούς
Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στον λαιμό σας και ρυθμίζει τον μεταβολισμό σας. Επίσης αλληλεπιδρά με πολλά άλλα συστήματα στο σώμα σας. Αν έχετε κάποια θυρεοειδική ανισορροπία (υπο- ή υπερθυρεοειδισμός) μπορεί να έχετε επιπτώσεις στην περίοδό σας.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Είναι μια ορμονική ανισορροπία που καταλήγει σε έλλειψη ωορρηξίας, επειδή αλλάζουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, της προγεστερόνης και της τεστοστερόνης. Μπορεί να σας αναγκάσει να χάσετε εντελώς την περίοδό σας ή απλά να μην την έχετε τακτικά. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τριχών σε μέρη όπως το πρόσωπο και το στήθος, δυσκολία απώλειας βάρους και πιθανά ζητήματα γονιμότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρόνιες ασθένειες
Κάθε χρόνια νόσος που έχει αφεθεί χωρίς θεραπεία ή δεν έχει διαγνωστεί καθόλου συνιστά έναν στρεσογόνο παράγοντα στον οργανισμό σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες περιόδους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.