ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε γιατί πρέπει να τρώτε σκόρδο στην εγκυμοσύνη

Δείτε γιατί πρέπει να τρώτε σκόρδο στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου και στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή προσφέρει στη μέλλουσα μαμά όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού.

Το σκόρδο είναι ένα «παρεξηγημένο» λαχανικό. Κάποιοι δεν αντέχουν τη μυρωδιά του, άλλοι τη γεύση του, ενώ σε άλλους πέφτει βαρύ στο στομάχι.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη που έχει το σκόρδο στον οργανισμό. Για τη μέλλουσα μαμά δε, το σκόρδο μπορεί να αποβεί ακόμη πιο ωφέλιμο:

1. Μειώνει τον κίνδυνο για προεκλαμψία

Μία στις δέκα έγκυες μπορεί να παρουσιάσουν προεκλαμψία στην εγκυμοσύνη τους. Η με μέτρο πάντα κατανάλωση σκόρδου, μειώνει αυτές τις πιθανότητες και διατηρεί την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.

2. Αυξάνει το βάρος του μωρού

Σύμφωνα με έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, το σκόρδο συμβάλει στο να αυξηθεί το βάρος με το οποίο πρόκειται να γεννηθεί το μωρό και ενδείκνυται σε περιπτώσεις που για διάφορους λόγους το έμβρυο είναι πιο μικρόσωμo.

3. Μειώνει τη χοληστερόλη και καρδιακά προβλήματα

4. Λειτουργεί προληπτικά για τον καρκίνο

Η καθημερινή κατανάλωση του σκόρδου μπορεί να σε προστατέψει από συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

5. Αντιμετωπίζει κρυολογήματα και γρίπες

Το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά ιώσεις και κρυολογήματα.

6. Κάνει καλό στο δέρμα και στη στοματική υγιεινή

7. Λειτουργεί κατά της τριχόπτωσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σκόρδο περιέχει μια υψηλή ποσότητα αλικίνης που είναι μια ένωση με βάση το θείο. Βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης και επιπλέον προάγει την ανάπτυξη νέων τριχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.