ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να κάνετε για να τον «προλάβετε»

Πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να κάνετε για να τον «προλάβετε»

Οι συχνοί πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι από τα πρώτα συμπτώματα που γίνονται ορατά, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Ο πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη ενδέχεται να ξεκινήσει από το πρώτο τρίμηνο και σε αρκετές περιπτώσεις ταλαιπωρεί τις μέλλουσες μητέρες μέχρι και τον ένατο μήνα, κυρίως λόγω της αύξησης και της αλλαγής των ορμονών. Την περίοδο της κύησης τα επίπεδα των οιστρογόνων εκτοξεύονται στα ύψη, γεγονός που συνεπάγεται έντονο πόνο στο κεφάλι και ημικρανίες.

Το άγχος, η αφυδάτωση, αλλά και η έλλειψη της καφεΐνης ή του τσιγάρου, για όσες κάπνιζαν πριν μείνουν έγκυες, επίσης μπορούν να συμβάλλουν. Τι μπορείτε να κάνετε για να «προλάβετε» τον πονοκέφαλο, πριν εμφανιστεί; Σας προτείνουμε κάποιες απλές λύσεις…

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή: Εφαρμόστε το γνωστό «μικρά και συχνά γεύματα» και φροντίστε να προσλαμβάνετε καθημερινά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο: Πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό την ημέρα, ώστε να προλάβετε την αφυδάτωση του οργανισμού, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

Περπατήστε: Ακόμα και μία βόλτα γύρω από το σπίτι σας θα σας φανεί ιδιαίτερα αναζωογονητική. Ο φρέσκος αέρας και η σωματική άσκηση θα μειώσουν ή θα διώξουν τελείως τον πονοκέφαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κοιμηθείτε καλά: Φροντίστε να κοιμάστε σε σταθερές ώρες. Η κούραση και η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πονοκεφάλων ειδικά αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.