ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εγκυμοσύνη: Τα οφέλη από την κατανάλωση αχλαδιού (βίντεο)

Εγκυμοσύνη: Τα οφέλη από την κατανάλωση αχλαδιού (βίντεο)

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ισορροπημένη διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της κύησης.

Στην εγκυμοσύνη, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη για την επαρκή πρόσληψη φυλλικού οξέους που είναι αναγκαία κατά την κύηση.

Από τα πιο αγαπημένα φρούτα που είναι παντός καιρού και εποχής, είναι τα αχλάδια. Τα βρίσκουμε εύκολα και παντού και η κατανάλωσή τους θεωρείται πολύ ωφέλιμη για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο.

Δίνουν ενέργεια

Τα αχλάδια, αν και χαμηλά σε θερμίδες, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και δίνουν όλη την ενέργεια που χρειάζεται η έγκυος.

Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Τα αχλάδια είναι πληγή βιταμίνης C η οποία συμβάλλει σε έναν γερό και καλά θωρακισμένο οργανισμό. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από άλλες τροφές και να συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών.

Είναι πλούσια σε κάλιο

Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τις κράμπες στα πόδια.

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, κάνει καλό στην όραση της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου και θεωρείται απαραίτητη για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Το αχλάδι, όπως και όλα τα φρούτα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα.

Πόσα αχλάδια κάνει να τρώει η έγκυος;

Σύμφωνα με το parenting.firstcry.com, η προτεινόμενη ποσότητα είναι ένα με δύο αχλάδια την ημέρα.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα αχλάδια στη διατροφή σας;

Τα αχλάδια μπορείτε να τα φάτε είτε σκέτα, είτε να τα εντάξετε στο πρωινό σας γεύμα, συνδυασμένα με γιαούρτι και βρώμη. Ασφαλώς υπάρχουν και πολλές συνταγές για γλυκά σνακ με αχλάδια, όπως αυτό το κέικ που βλέπετε παρακάτω και που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς πανεύκολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.