ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογική η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή;

Εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογική η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή;

Αρκετές είναι οι γυναίκες που αναρωτιούνται, αν η αιμορραγία μετά το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι φυσιολογική.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως οποιαδήποτε αιμορραγία, ελαφριά ή έντονη μετά τις 20 εβδομάδες τις εγκυμοσύνης δεν είναι φυσιολογική και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας αμέσως για να τον ενημερώσετε για την κατάστασή σας.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πανικοβληθείτε καθώς δεν είναι όλες οι αιμορραγίες επικίνδυνες.

Τι προκαλεί την αιμορραγία μετά το σεξ στην εγκυμοσύνη;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η παροχή αίματος στην περιοχή του κόλπου και του τραχήλου αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Έτσι στην περιοχή αυτή υπάρχει πλήθος μικρών αγγείων, τα οποία έχουν την τάση να διαρρηγνύονται, όταν τους ασκηθεί πίεση κατά τη σεξουαλική επαφή. Συνεπώς, δεν είναι σπάνιο μετά από την επαφή να παρατηρηθεί κολπική αιμορραγία, της οποίας η ποσότητα μπορεί να είναι μικρή ή μεγαλύτερη. Οι πιθανότητες εμφάνισης της κολπικής αιμορραγίας είναι δε αυξημένες, αν η επαφή ήταν «εντονότερη» του συνηθισμένου.

Μήπως η αιμορραγία μετά το σεξ σημαίνει αποβολή;

Η αποβολή μετά από τη σεξουαλική είναι σπάνια έως απίθανη καθώς το έμβρυο είναι ασφαλές μέσα στον αμνιακό σάκο και γεμάτο με υγρό. Αυτό και μόνο προστατεύει το μωρό από ο,τιδήποτε. Αν όμως είχατε κάποια αποβολή στο παρελθόν καλό θα είναι να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Πότε πρέπει να ανησυχήσω, αν διαπιστώσω κολπική αιμορραγία μετά από επαφή;

Γενικά αν η κολπική αιμορραγία συνδυάζεται με κοιλιακό άλγος ή η ποσότητα του αίματος είναι σχετικά μεγάλη και το χρώμα του έχει «ζωηρό» κόκκινο χρώμα, όπως το αίμα, που ρέει από ένα κόψιμο, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσετε.

Αν αντίθετα δεν υφίσταται κοιλιακό άλγος, η ποσότητα του αίματος δεν ξεπερνά τις λίγες σταγόνες και το χρώμα του είναι ροζ ή καφέ, τότε μάλλον μπορείτε να αισθάνεστε πιο ήρεμη.

Πώς μπορώ να περιορίσω τις πιθανότητες να εμφανιστεί κολπική αιμορραγία μετά από σεξουαλική επαφή;

Η πιο «ευθεία» απάντηση, που θα μπορούσε να δοθεί στο ερώτημα αυτό, είναι να συγκρατείτε λίγο το πάθος σας και να αποφεύγετε την «υπερβολική» ένταση κατά την επαφή – όσο αυτό είναι εφικτό.

Δοκιμάσετε στάσεις, οι οποίες τρόπον τινά «περιορίζουν» τη διείσδυση ή στάσεις που είναι ασφαλείς για τις εγκύους.

Φυσικά κανένας από τους τρόπους αυτούς δεν εξασφαλίζουν, πως δεν θα εντοπίσει μια γυναίκα κολπική αιμορραγία, απλά μειώνουν τις πιθανότητες ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Πότε πρέπει να αποφεύγετε το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται εάν η έγκυος έχει:

  • προδρομικό πλακούντα
  • περιμένει περισσότερα από ένα μωρά
  • ανεπάρκεια του τραχήλου της μήτρας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.