ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα οφέλη της σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα οφέλη της σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο συχνές απορίες που έχουν οι μέλλουσες μαμάδες, είναι εάν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να συνεχίσουν τις σεξουαλικές επαφές με τους συντρόφους τους.

Αυτά τα ερωτήματα και οι φόβοι δεν είναι αποκλειστικά για τις γυναίκες, καθώς οι σύντροφοί τους συχνά φοβούνται να κάνουν έρωτα με την έγκυο σύντροφό τους.

Οι πιο συνηθισμένοι φόβοι είναι:

  • Μπορεί το μωρό να τραυματιστεί;
  • Τι γίνεται αν ο αμνιακός σάκος σπάσει;
  • Μπορεί η γέννηση να προκληθεί νωρίτερα;
  • Μπορούμε να μεταδώσουμε μια μόλυνση στο αναπτυσσόμενο μωρό;

Ωστόσο, γενικά, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως ασφαλές και, στην πραγματικότητα, πολλοί αναφέρουν μεγάλα οφέλη στις συνεχιζόμενες σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της κύησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα οφέλη του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  • Απελευθερώνει ενδορφίνες και οξυτοκίνη, που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Αυτό μπορεί φυσικά να μειώσει κάποιες από τις τυπικές ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Η επίτευξη του οργασμού ενισχύει το μυϊκό σύστημα του πυελικού εδάφους.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των εντάσεων.
  • Ενισχύει τον δεσμό με τον σύντροφό μας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.