ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα φρούτα που πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος

Τα φρούτα που πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος

Όπως είναι ευρέως γνωστό η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

​Μέσω των τροφών που καταναλώνετε καθημερινά προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας.

Ως γνωστόν, ισορροπημένη διατροφή χωρίς φρούτα, δεν γίνεται. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και το κάθε ένα περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία της μέλλουσας μαμάς και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Τα φρούτα είναι πάντα καλύτερο να καταναλώνονται στην εποχή τους. Ποια είναι λοιπόν τα πιο ωφέλιμα “χειμωνιάτικα” φρούτα που ενδείκνυνται για τη διατροφή της εγκύου. Ας δούμε παρακάτω.

Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια θεωρούνται χειμερινό φρούτο, τα βρίσκουμε όμως και κάθε άλλη εποχή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, τα πορτοκάλια έχουν λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Αχλάδι

Τα αχλάδια περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Επίσης, είναι πλούσια σε κάλο και φυλλικό οξύ, θρεπτικά συστατικά αναγκαία την ιδιαίτερη αυτή περίοδο.

Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, ασβέστιο, σίδηρο και η κατανάλωσή του ενδυναμώνει τα οστά της μαμάς και του εμβρύου.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι επίσης ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, βιταμίνες C, E και K, καθώς και σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για σνακ αλλά και φαγητά.

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι περισσότερο γνωστή για την περιεκτικότητά της σε κάλιο. Εκτός αυτού όμως, το συγκεκριμένο φρούτο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Μήλο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C και η κατανάλωσή του συμβάλλει σε έναν υγιή και “γερό” οργανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.