ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στους γάμους στην Τσετσενία η νύφη είναι απλά … κομπάρσος! [φωτο]

Στους γάμους στην Τσετσενία η νύφη είναι απλά … κομπάρσος! [φωτο]

Οχι πυροβολισμοί και πυροτεχνήματα, οι άνδρες σε απόσταση από τις γυναίκες, ενώ η νύφη απαγορεύεται να κόψει την τούρτα. Αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για έναν «σωστό» γάμο στη Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Οι συστάσεις εκδόθηκαν τον περασμένο μήνα από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα, για να διαφυλαχθεί η «πνευματική και ηθική ανάπτυξη» των νέων ανθρώπων.

Οι φωτογραφίες από τον γάμο της νεαρής Ζάρα Κασάνοβα, είναι εύγλωττο παράδειγμα, με όλες τις γυναίκες να έχουν καλυμμένα τα κεφάλια τους και να βρίσκονται παραταγμένες στη μία πλευρά της πίστας, ενώ οι άνδρες στέκονται στην άλλη.

Σε μια εικόνα η Ζάρα εμφανίζεται ντυμένη με την εθνική παραδοσιακή φορεσιά και είναι περιτριγυρισμένη από τους συγγενείς της περιμένοντας να ξεκινήσει η τελετή του γάμου της στο Γκρόζνι.

Αλλες εικόνες δείχνουν τη νύφη να αγκαλιάζει τη μητέρα της και αργότερα να παρακολουθεί τις εορταστικές εκδηλώσεις του ίδιου της του γάμου από το μπαλκόνι, δεδομένου ότι δεν λαμβάνει παραδοσιακά μέρος στο χορό και μπορεί να καθίσει μόνο όταν της χορηγείται άδεια.

Η συλλογή των φωτογραφιών που ελήφθησαν στον γάμο χθες, αποδεικνύουν ότι πολλοί από τους κανόνες που θέσπισε το Υπουργείο Πολιτισμού τηρούνταν ήδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.