Το ποιον θα παντρευτείτε ίσως να εξαρτάται και από το όνομά σας

Το ποιον θα παντρευτείτε ίσως να εξαρτάται και από το όνομά σας

Μπορεί από έρευνα του 2009 να έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι τα ετερώνυμα (στα ζευγάρια) έλκονται αλλά μία νέα τάση διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Η τάση αυτή ονομάζεται εγγενής εγωτισμός και μας κάνει να ελκόμαστε από ανθρώπους που μπορεί να έχουν την ίδια ημερομηνία γέννησης ή και το ίδιο όνομα με εμάς.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ψάχνουμε κάποιον με το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο, όμως μας αρέσουν οι άνθρωποι που τα ονόματά τους ακούγονται όμοια ή έχουν κοινά γράμματα με τα δικά μας. Κατά ένα τρόπο, θέλουμε να κάνουμε σχέση με τον… εαυτό μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συγκεκριμένα ευρήματα επιβεβαιώνονται και από έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια και της Σχολής West Point. Οι ερευνητές μελέτησαν αρχεία γάμων σε Πολιτείες της Αμερικής και κατέληξαν στο ότι η πλειοψηφία των πολιτών -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- τείνουν να παντρεύονται ανθρώπους με παρόμοια ονόματα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.