Τι να κάνετε εάν δημιουργηθεί πρόβλημα με τον περιορισμό των 100 ατόμων στον γάμο σας

Τι να κάνετε εάν δημιουργηθεί πρόβλημα με τον περιορισμό των 100 ατόμων στον γάμο σας

Ετοιμάζεστε να γιορτάσετε το γάμο σας ή να βαφτίσετε το παιδί σας, αλλά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μπορούν να παρευρεθούν συνολικά μόλις εκατό άτομα.

Όπως ανακοινώθηκε, από την ελληνική κυβέρνηση, οι γάμοι, οι βαφτίσεις, οι κηδείες και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν με το πολύ εκατό άτομα, κάτι που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά εάν η εκδήλωση ή το γλέντι έχει προπληρωθεί ή υπάρχει ήδη «κλεισμένη» συμφωνία.

Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά την προσφυγή στη διαμεσολάβηση σε περίπτωση διαφωνίας για την πληρωμή του κόστους διοργάνωσης τελετών μετά την πρόσφατη απόφαση για περιορισμό των προσκεκλημένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: ««Οι καταναλωτές που:

(α) Ακύρωσαν προγραμματισμένη τελετή ή άλλαξαν ημερομηνία ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων
(β) Έχουν πληρώσει στην επιχείρηση με βάση το αρχικό συμφωνητικό κάποιο χρηματικό ποσό
(γ) Έχει προκύψει διαφωνία με την επιχείρηση όσον αφορά στην τροποποίηση του συμφωνητικού και τυχόν μείωση του τιμήματος ή επιστροφή μέρους της προκαταβολής
(δ) Η απευθείας διαπραγμάτευσή τους με την επιχείρηση δεν έχει αποδώσει

διατηρούν την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ), που αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected], επισυνάπτοντας το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση είτε μέσω της γραμμής 1520. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τονίζει ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει σε περίπτωση κατά την οποία θα διαπιστωθεί τυχόν παράβαση των διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.