Αυτά είναι τα 5+1 «μυστικά» για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Αυτά είναι τα 5+1 «μυστικά» για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, είναι καιρός να επανεξετάσουμε τη διαδικασία της περιποίησής μας.

Με αυτό το σκεπτικό, καταλήξαμε σε έξι στρατηγικές κινήσεις που θα εξασφαλίσουν όμορφα μαλλιά, γεμάτα υγεία, λάμψη και κίνηση.

#1 Mασάζ με έλαια
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σφραγίσουμε υγρασία και θρεπτικά συστατικά στα λέπια της τρίχας, η οποία έχει αφυδατωθεί εξαιτίας του καλοκαιριού, προκειμένου να γίνει λεία, λαμπερή και ελαστική. Επίσης, είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να τονώσουμε το τριχωτό, να διεγείρουμε τη μικροκυκλοφορία και να μειώσουμε την εποχική τριχόπτωση ή την ξηροδερμία. Τα καλύτερα έλαια για αυτόν τον σκοπό είναι το δεντρολίβανο, το αργκάν, το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το σησαμέλαιο, είτε μόνα τους είτε σε ποικίλους συνδυασμούς.

Εφαρμογή: Μία-δύο ώρες προτού λουστούμε, κάνουμε μασάζ στο τριχωτό, στους κροτάφους και στον αυχένα, ασκώντας ελαφρά πίεση με τις άκρες των δαχτύλων για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε το έλαιο στα υπόλοιπα μαλλιά, δίνοντας έμφαση στις άκρες. Υστερα από μία-δύο ώρες (ιδανικά το αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε) λουζόμαστε κανονικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

#2 «Καθαρίζουμε» τις άκρες
Ο μόνος τρόπος για να διώξουμε την ψαλίδα και τις «ουρές» είναι να τριμάρουμε τις άκρες των μαλλιών. Τελεία και παύλα. Αφού το κάνουμε αυτό, εφαρμόζουμε ένα ειδικό προϊόν που ενυδατώνει τις άκρες και εμποδίζει το σπάσιμο της τρίχας, προκειμένου να αποφύγουμε την επανεμφάνιση της ψαλίδας.

#3 Βαθιά ενυδάτωση και θρέψη
Αν δεν είμαστε φαν του μασάζ, των ελαίων ή αν έχουμε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα μαλλιά από τις βαφές και το «επιθετικό» styling, τότε η λύση για εμάς είναι οι ειδικές θεραπείες που αναδομούν σε βάθος την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και λαμπερά. Μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε το προϊόν στα μαλλιά και το αφήνουμε να δράσει σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Οι αγαπημένες μου συνθέσεις χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για να χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ευωδιάζουν.

#4 Η σωστή βούρτσα
Ωραία, μόλις λουστήκαμε και σκουπίσαμε τα μαλλιά μας. Ωρα να τα χτενίσουμε. Προτού πιάσουμε τη βούρτσα, ας αναρωτηθούμε: πότε την αντικαταστήσαμε τελευταία φορά; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βούρτσα είναι εστία βακτηριδίων εξαιτίας της σκόνης, του σμήγματος και των υπολειμμάτων styling, γι’ αυτό πρέπει να την καθαρίζουμε τακτικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα μείγμα από σόδα και νερό. Ωστόσο, όταν οι τριχούλες της βούρτσας αρχίζουν να παραμορφώνονται ή ξεκολλάνε από τη βάση, τότε είναι καιρός να την αντικαταστήσουμε.

#5 Ανανέωση χρώματος
Αναζωογονούμε το χρώμα των μαλλιών μας είτε με ένα χρωμοσαμπουάν είτε με βαφή. Ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι η διατήρηση του χρώματος με μια σύνθεση η οποία «κλειδώνει» τις χρωστικές και εμποδίζει το ξεθώριασμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#6 Μειώνουμε το φριζάρισμα
Το φθινόπωρο φέρνει πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η υγρασία για τα μαλλιά, ιδίως για τα σπαστά ή σγουρά που τιθασεύονται με τη δύναμη της θερμότητας. Ενα leave-in conditioner ή σέρουμ ή γαλάκτωμα για μπούκλες είναι σημαντική βοήθεια, όπως επίσης και μια σύνθεση που προστατεύει από τη θερμότητα, για όσους χρησιμοποιούν συχνά εργαλεία θερμότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.