ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα 3 θρεπτικά συστατικά που θα ενυδατώσουν το δέρμα του προσώπου σας το χειμώνα

Τα 3 θρεπτικά συστατικά που θα ενυδατώσουν το δέρμα του προσώπου σας το χειμώνα

Αν το δέρμα σας με την έλευση του χειμώνα και των πιο χαμηλών θερμοκρασιών αρχίζει να ξηραίνεται και να αφυδατώνεται, αναζητήστε τα τρία θρεπτικά συστατικά που ακολουθούν παρακάτω για να καταναλώσετε όχι μόνο να εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη ενυδάτωση του δέρματός σας.

Φυτοκεραμίδια

Τα κεραμίδια είναι λιπίδια που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα και συμβάλλουν στη δημιουργία του δερματικού φραγμού σας. Μπορείτε να συμπληρώσετε με εκδόσεις φυτικής προέλευσης, που ονομάζονται φυτοκεραμίδια. Αν και δεν είναι ένα παραδοσιακό θρεπτικό συστατικό όπως μια βιταμίνη ή τα μέταλλα, αυτό το βιοδραστικό είναι ένα απαραίτητο φυτοθρεπτικό συστατικό για το δέρμα.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατάποσή τους μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα υγρασίας. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες με ξηρό δέρμα που έλαβαν ένα έλαιο εκχυλίσματος σιταριού πλούσιο σε φυτοκεραμίδια για τρεις μήνες είδαν έως και 35% βελτίωση στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ σε μια άλλη μελέτη, οι συμμετέχοντες είδαν βελτιωμένη ενυδάτωση του δέρματος μετά από μόλις 15 ημέρες. Είτε θέλετε να καταπολεμήσετε το ήδη αφυδατωμένο δέρμα είτε να είστε προληπτικές κατά της ξηρότητας, τα κεραμίδια είναι ένα στοχευμένο φυτοθρεπτικό συστατικό που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορείτε, επίσης, να δείτε ακόμη και αισθητικά οφέλη, καθώς έρευνα δείχνει ότι το συμπλήρωμα φυτοκεραμίδης βελτιώνει την ομαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Λιπαρά οξέα

Υπάρχει λόγος που οι δερματολόγοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να καταναλώνουν τροφές όπως ο σολομός και το αβοκάντο για λαμπερό δέρμα. Πρόκειται για τροφές γεμάτες σε λιπαρά οξέα που παρέχουν τα δομικά στοιχεία για τα λιπίδια και τις κυτταρικές μεμβράνες του δέρματός σας. Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση υγιεινών λιπαρών, όπως τα ωμέγα-3 μπορούν να υποστηρίξουν το δέρμα σας μέσω αντιοξειδωτικής φωτοπροστασίας, ενυδάτωσης, ακόμη και βοηθώντας να ηρεμήσει το αντιδραστικό δέρμα.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τη λειτουργία του φραγμού και μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη διαεπιδερμική απώλεια νερού. Ευτυχώς η ισορροπημένη διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά και φυλλώδη πράσινα μπορεί να σας προσφέρει μια υγιεινή δόση. Για παράδειγμα, η ασταξανθίνη (άλλο μοναδικό φυτοθρεπτικό συστατικό) έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, τα επίπεδα υγρασίας και τον τόνο του δέρματός σας -προστατεύοντας ταυτόχρονα το στρώμα κολλαγόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και η έρευνα για το εκχύλισμα ολόκληρου φρούτου ροδιού (συμπυκνωμένο σε φυτοθρεπτικά συστατικά πολυφαινόλης) διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού αύξησε την ανθεκτικότητα του δέρματος στις ακτίνες UVB, καθώς και θετικές αλλαγές στο μικροβίωμα του δέρματος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.