Λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν και εμφανίζεται ένα σπυράκι! Και τώρα; Μην πανικοβάλεσαι και κυρίως, μην το πειράξεις.

Στόχος σου μόλις εμφανιστεί κάποιο σπυράκι στην επιδερμίδα σου είναι η μείωση της φλεγμονής. Προκειμένου να απαλλαγείς από την αντιαισθητική ερυθρότητα θα πρέπει να ακουμπήσεις πάνω στο σπυράκι ένα παγάκι για 30”.

Στη συνέχεια, μπορείς να λάβεις δράση για να το εξουδετερώσεις, εφαρμόζοντας ένα spot treatement με σαλικυλικό οξύ, έτσι η περιοχή θα διατηρηθεί καθαρή και τα βακτήρια και οι ρύποι δεν πρόκειται να χειροτερέψουν την κατάσταση», λέει η γιατρός.

Σιγά σιγά το σπυράκι θα ξεκινήσει να μικραίνει σε μέγεθος. Για τα πραγματικά δύσκολα και πυώδη σπυράκια, συνέχισε την εφαρμογή τοπικά για να τα καταπολεμήσεις και να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να τα αγγίζεις.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

Σόδα: Αραίωσε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας σε λίγο νερό. Άπλωσέ την στο σημείο που θες και περίμενε 20 λεπτά. Αφαίρεσε το μείγμα με άφθονο κρύο νερό και πες γεια σε πρήξιμο και η κοκκινίλα!

Τσάι: Ένα ζεστό φακελάκι με μαύρο τσάι θα ηρεμήσει τον ερεθισμό χάρη στις τανίες και θα το κάνει έτοιμο προς εξολόθρευση σε λίγες ώρες.

Οδοντόκρεμα: Καυστική, χωρίς όμως να βλάπτει το δέρμα. Θα εξαφανίσιε το σπυράκι σου μέσα σε λίγες ώρες.

Μέλι με Λεμόνι: Αν έχεις αρκετές ώρες στη διάθεσή σου, ρίξε μερικές σταγόνες λεμονιού επάνω στο σπυράκι και όταν απορροφηθεί, άπλωσε μέλι. Το λεμόνι είναι στυπτικό και θα το ξεράνι ενώ το μέλι θα μαλακώσει το δέρμα και θα το κάνει βελούδινο. Σκέπασε το σημείο με ένα hansaplast ή μία μικρή γάζα και πέσε για ύπνο. Το πρωί δεν θα είναι παρά μία κακή ανάμνηση!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ό,τι ό,τι και να κάνεις, μην το πειράξεις! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χειροτερέψεις ακόμα περισσότερο την κατάσταση και πιθανόν να συμβάλλεις στη δημιουργία σημαδιών.