Η τεχνική του lip overline δεν είναι κάτι καινούριο, oι make up artists χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το μολύβι χειλιών για να δημιουργήσουν ακόμα πιο όμορφα, καλοσχηματισμένα και ζουμερά χείλη στις πελάτισσές τους.

Μάλιστα, πολλές είναι και οι celebrities, ανάμεσά τους η Kendall Jenner και η Jennifer Lopez, που λατρεύουν το lip overline και το κάνουν σε κάθε εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί εύκολα να καταλήξει… σε τραγωδία, αν δεν την ακολουθήσεις βήμα προς βήμα. Όχι, δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε θέλει κόπο. Θέλει απλώς τρόπο και τα σωστά μυστικά, τα οποία θα δεις ευθύς αμέσως

Οι top make up experts του κόσμου δίνουν την εξής συμβουλή για το τέλειο overline των χειλιών: Ακολούθησε το φυσικό σχήμα των χειλιών σου για να κάνεις overline χρησιμοποιώντας ένα μολύβι κι ένα κραγιόν.

Χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών σε μια απόχρωση ελαφρώς πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα χειλιών σου και ξεκίνα να σχηματίζεις τα χείλη σου με αυτό το μολύβι ξεκινώντας ελαφρώς πιο πάνω από τη γραμμή τους.

Στην συνέχεια θα χρειαστείς κι ένα μολύβι χειλιών μια απόχρωση πιο ανοιχτή από το φυσικό χρώμα των χειλιών σου. Με αυτό θα γεμίσεις το κέντρο των χειλιών σου, θα δώσεις αυτόματα διάσταση στα χείλη σου και έτσι αυτά θα δείχνουν πιο juicy.

Μετά γέμισε τα χείλη με κραγιόν ή gloss, όχι οποιαδήποτε απόχρωσή, όμως! Επίλεξε ένα κραγιόν ή ένα lip gloss στην απόχρωση του μολυβιού που άπλωσες στο κέντρο των χειλιών σου.

Προσοχή το μολύβι να είναι καλά ξυσμένο, όσο πιο «αιχμηρό» το μολύβι χειλιών, τόσο πιο σωστά θα κάνεις overline.

Αφού απλώσεις τα μολύβια και το κραγιόν κάνε blending, πάρε ένα μαλακό πινελάκι για κραγιόν και ανακάτεψε τα προϊόντα στα χείλη σου. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!