Πρότυπα ομορφιάς που «σπάνε» τους κανόνες που έχουμε συνηθίσει (βίντεο)

Πρότυπα ομορφιάς που «σπάνε» τους κανόνες που έχουμε συνηθίσει (βίντεο)

Η ομορφιά δε μπορεί να είναι αντικειμενική παρά μόνο υποκειμενική, και τα γούστα των ανθρώπων διαφέρουν σε πολλές χώρες!

Υπάρχουν μερικοί πολιτισμοί που λαμβάνουν στα σοβαρά τα πρότυπα ομορφιάς τους και μερικές φορές αυτό γίνεται βάναυσα! Από γδάρσιμο του δέρματος, μέχρι την τοποθέτηση πλακών 20 εκατ. στα χείλη τους, αυτά είναι τα 10 ασυνήθιστα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς σε όλο τον κόσμο!

Όσον αφορά στα πρότυπα ομορφιάς σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι πολιτισμοί συμφωνούν ότι οι μύτες είναι σημαντικές. Όμως, κανένας από αυτούς δεν το παίρνει τόσο σοβαρά όσο οι γυναίκες στο Ιράν, το οποίο έχει γίνει πλέον η πρωτεύουσα της ρινοπλαστικής. Οι γυναίκες στο Ιράν πιστεύουν ότι γεννιούνται με άσχημες μύτες, οπότε όταν φτάσουν σε μια ηλικία, τις αλλάζουν. Μάλιστα, οι χειρουργικοί επίδεσμοι στη μύτη τους, είναι σαν ένα σήμα τιμής.

Ακόμα, το αρχαίο τελετουργικό της πρόκλησης ουλών στην φυλή Karo της Αιθιοπίας φαίνεται λίγο βάναυσο, αλλά εξακολουθεί να ασκείται έως και σήμερα. Πρόκειται για μια μακρά επώδυνη διαδικασία που περιλαμβάνει κόψιμο στα πρόσωπα και στα στήθη των γυναικών με αιχμηρά αντικείμενα όπως γυαλί ή μαχαίρια. Όταν οι πληγές είναι ανοιχτές, οι γυναίκες τρίβουν κάρβουνο, έτσι ώστε τα τραύματα να αφήσουν σημάδι μόλις θεραπευτούν. Θεωρούν τις ουλές ως έργα τέχνης και παραδέχονται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο εξακολουθούν να τις κάνουν είναι να είναι πιο θελκτικές στους άντρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φυλή Χίμπα της βόρειας Ναμίμπια, απλώνουν οι ίδιοι από το κεφάλι έως την κορφή έναν πυκνό πηλό που ονομάζεται “Otjize.” Το “Otjize” γίνεται από ώχρα, λίπος και αρωματική ρητίνη. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά και στο σώμα, μετατρέπει τα πάντα σε κόκκινο πορτοκαλί, το οποίο υποτίθεται ότι συμβολίζει το αίμα. Για τους Χίμπα, το αίμα είναι η ουσία της ζωής. Αν και το “Otjize” είναι κυρίως ένα πρότυπο ομορφιάς, εξυπηρετεί και έναν ακόμα σκοπό καθώς βοηθά στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και τη ζέστη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.