Ηλιοθεραπεία: Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε από την πρόωρη γήρανση

Ηλιοθεραπεία: Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε από την πρόωρη γήρανση

Μπορεί το μαυρισμένο σώμα να αποτελεί πρότυπο ομορφιάς προσελκύοντας όλα τα ανδρικά βλέμματα, όμως οι επιπτώσεις του στο δέρμα είναι τραγικές και χρειάζεται προσοχή!

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και απολαύστε τον ήλιο άφοβα χωρίς την έννοια σας στις ρυτίδες και την πρόωρη γήρανση μετά την επιστροφή σας από τις παραλίες.

Το αντιηλιακό σας να έχει δείκτη τουλάχιστον 15

Η εφαρμογή του αντηλιακού σας θα πρέπει να γίνει ρουτίνα. Μισή ώρα πριν από την είσοδο σας στην παραλία και μετά από κάθε βουτιά.

Δεν υπάρχει υγιεινό μαύρισμα

Οι δερματολόγοι εφιστούν την προσοχή στις γυναίκες. Δεν υπάρχει υγιεινό μαύρισμα, καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες εισχωρούν και βλάπτουν την υποστηρικτική δομή του δέρματος, δίνοντας αυτό το ηλιοκαμένο εφέ στο δέρμα.

Τα γυαλιά ηλίου ο καλύτερος πολέμιος των ρυτίδων

Ακόμα και κάτω από την ομπρέλα φορέστε γυαλιά. Η συνοφρύωση από την αντηλιά προκαλεί έντονες ρυτίδες στις γωνίες των ματιών και ανάμεσα στα φρύδια.

Ενυδατώστε τον οργανισμό με νερό, φρούτα και λαχανικά

Ενυδατώστε το σώμα σας με άφθονο νερό και χυμούς. Ενσωματώστε στο διαιτολόγιο σας βατόμουρα και αγκινάρες, ντομάτες, πιπεριές, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Καρότα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά θα ολοκληρώσουν την ενυδάτωση σας.

Μην κάνετε ηλιοθεραπεία μπρούμυτα

Ανεξάρτητα από το πόσο μαλακή είναι η ξαπλώστρα ή το μαξιλάρι, που σας αγκαλιάζει, η πίεση που ασκεί στο πρόσωπο δημιουργεί γραμμώσεις στο μάγουλο, σαγόνι και μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: iatrpopedia

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.