Αυτό είναι το πιο όμορφο σημείο του προσώπου σύμφωνα με άνδρες και γυναίκες

Αυτό είναι το πιο όμορφο σημείο του προσώπου σύμφωνα με άνδρες και γυναίκες

Τελικά και οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο!

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour, δίνει την απάντηση στο ερώτημα : Ποιο είναι το πιο όμορφο σημείο ενός προσώπου!

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Ντάνιελ Γκιλ από το Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ, άντρες και γυναίκες συμφωνούν πως τα μάτια παίζουν ρόλο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο παιχνίδι της ερωτικής έλξης.

Οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σχετικά με την ομορφιά έχουν εστιάσει στη συμμετρία ή στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του προσώπου. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να κρίνουν πόσο όμορφο είναι ένα πρόσωπο με βάση μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως τα μάτια, η μύτη, τα χείλη και τα μαλλιά.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες είδαν έγχρωμες φωτογραφίες 32 αντρών και 32 γυναικών νεαρής ηλικίας και έπρεπε στη συνέχεια να βαθμολογήσουν το κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου. Καμία από τις φωτογραφίες δεν περιλάμβανε μακιγιάζ, γένια ή μούσια, κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ, ώστε η αξιολόγηση των συμμετεχόντων να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων οδήγησαν τους στα εξής συμπεράσματα:

– Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα μάτια και στα μαλλιά και λιγότερη στη μύτη και στα χείλη όταν κοιτάζουν ένα γυναικείο ή ένα αντρικό πρόσωπο αντίστοιχα. Επίσης, οι άντρες δίνουν σημασία γενικώς στο πρόσωπο ενός ανθρώπου του αντίθετου φύλου ενώ οι γυναίκες όχι.

– Όταν κοιτάζουν ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου, οι γυναίκες εστιάζουν περισσότερο στα μάτια και στα μαλλιά και όχι τόσο στη μύτη ή σε ολόκληρο το πρόσωπο, ενώ οι άντρες εστιάζουν στα μάτια και στα μαλλιά και θεωρούν ασήμαντα τα χείλη και τη μύτη.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο «καθρέφτης της ψυχής» παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της έλξης και ένα βλέμμα είναι αρκετό για να κερδίσει το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.