ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τα δείγματα καλλυντικών κρύβουν κινδύνους για το γυναικείο δέρμα!

Τα δείγματα καλλυντικών κρύβουν κινδύνους για το γυναικείο δέρμα!

Υψηλός κινδύνος διάδοσης έρπητα και σαλμονέλας μπορεί να προκληθεί από τα δείγματα καλλυντικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η χρήση, για παράδειγμα, του ίδιου κραγιόν με άλλα άτομα, μπορεί να σημαίνει τη συλλογή μικροσκοπικών σταγονιδίων του σάλιου τους, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει τον ιό του έρπητα.

Εν τω μεταξύ, η μάσκαρα ή το eyeliner, είτε δοκιμάζονται μέσω δειγμάτων είτε μοιράζονται μέσω φίλων, μπορούν να οδηγήσουν σε μια άσχημη κατάσταση «ροζ ματιών».

Άλλοι κίνδυνοι που απορρέουν από την κοινή χρήση καλλυντικών είναι η σαλμονέλα και το e.coli, καθώς και διάφορα άλλα βακτήρια.

Η Dr. Amreen Bashir, μικροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο Aston στο Μπέρμιγχαμ, αναφέρει:

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα σκεφτούν ποτέ να μοιραστούν μια οδοντόβουρτσα με έναν ξένο, αλλά ευχαρίστως θα δοκίμαζαν δείγματα καλλυντικών», ενώ προσθέτει:

«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος να προσβληθούν από βακτηριακές λοιμώξεις και έρπητα, καθώς όλοι έχουμε διαφορετικούς οργανισμούς που ζουν πάνω μας και όταν ένα δείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 30 ή 40 διαφορετικούς ανθρώπους, το γεγονός αυτό εξαπλώνει τον κίνδυνο μόλυνσης».

Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ μήνυσε μια εταιρεία καλλυντικών, υποστηρίζοντας ότι «κόλλησε» τον ιό του απλού έρπητα από τα δείγματα.

Ο απλός έρπητας προκαλεί πληγές και πλήττει περισσότερα από τα δύο τρίτα του πληθυσμού.

Η Dr. Bashir, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και σε άρθρο της στην ιστοσελίδα The Conversation, υποστήριξε:

«Ο έρπης προκαλεί φουσκάλες στα χείλη και γύρω από το στόμα που μπορεί να διαρκέσουν έως και δέκα ημέρες» και συμπλήρωσε:

«Τα κραγιόν και τα πινέλα μακιγιάζ που αγγίζουν αυτά τα μέρη του προσώπου μπορούν να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλους ανθρώπους».

Όσο για το μακιγιάζ των ματιών, η Dr. Bashir επισημαίνει:

«Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το 43% των eyeliners και της μάσκαρα περιέχουν μολυσματικές ουσίες. Γνωρίζω πολλούς φίλους που κατέληξαν με ένα ροζ μάτι, αφού είτε μοιράστηκαν μία μάσκαρα με κάποιον άλλο, είτε χρησιμοποίησαν μία παλιά ληγμένη μάσκαρα».

Τέλος, τα πινέλα για μακιγιάζ δε θα πρέπει να είναι κοινόχρηστα, επειδή συλλέγουν βακτηρίδια όπως το Staph aureus, το E.coli και το στρεπτόκοκκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καθηγήτρια από το Astor καταλήγει: «Εάν όλες αυτές οι ιστορίες φρίκης μας λένε ένα πράγμα, αυτό είναι να μείνουμε μακριά από τα μοιραζόμαστε προϊόντα μακιγιάζ τόσο με τους φίλους μας όσο και με τα καταστήματα καλλυντικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.