Τα τατουάζ αποτελεί συνήθης προτίμηση πολλών ανθρώπων πλέον! Η μονιμότητα είναι κάτι βέβαια που προβληματίζει..

Είναι αυτό το “μόνιμα” που συγκρατεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι φοβούνται ότι μπορεί να μετανιώσουν το σχέδιο που θα κάνουν. Άλλωστε, είναι πολλά τα αντίστοιχα παραδείγματα γύρω μας…

Στις ΗΠΑ, ήδη 1 στους 5 ενήλικες (21%) έχει τουλάχιστον ένα σχέδιο στο σώμα του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την Harris Poll. Ποσοστό που διπλασιάζεται για τους έφηβους 18-19 ετών (40%). Και όλη αυτή η τάση είναι εμφανής, φυσικά, και στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Το δέρμα αλλοιώνεται μορφολογικά (και όχι μόνο) καθώς γερνάει, με αποτέλεσμα να αλλάζει το σχήμα, τη σύνθεση και την ελαστικότητα του σχεδίου, επειδή αυτά είναι ενσωματωμένα σε αυτό. Ένα “γηρασμένο” σχέδιο μοιάζει από ένα σημείο και μετά με ένα “ξεθωριασμένο χρωματισμένο πανί”, αφού αρχίζει να χάνει την λεπτομέρεια, το χρώμα και την ευκρίνειά του.

Τα σωματίδια του μελανιού στα μεγάλα σχέδια τείνουν να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με το Κολέγιο Evergreen State, γεγονός που κάνει το τατουάζ να φαίνεται πιο γαλαζωπό, ξεθωριασμένο και “θολό” στην όψη, αλλά και πιο δύσκολο να “σβηστεί” με τη θεραπεία με λέιζερ.

Επιπλέον, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει την ύπαρξη μελάνης σε λεμφαδένες, το οποίο ενισχύει τη θεωρία ότι τα φαγοκυτταρικά κύτταρα (τα κύτταρα που “απορροφούν” ξένα σωματίδια στην κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς) είναι η αιτία που το σωματίδια μελανιού αλλά ζουν θέση μέσα στον οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν το πώς φαίνονται τα τατουάζ μετά από πολλά χρόνια. Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ