Αποτρίχωση και κούρες ομορφιάς: Τί πρέπει να προσέχουμε ειδικά το καλοκαίρι

Αποτρίχωση και κούρες ομορφιάς: Τί πρέπει να προσέχουμε ειδικά το καλοκαίρι

H προστασία από τον ήλιο δεν περιλαμβάνει μόνο τα αντηλιακά προϊόντα.

Για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας υπάρχουν και άλλα στοιχεία που αξίζουν την προσοχή μας.

Το καλοκαίρι, η αποτρίχωση είναι στην κορυφή της to do list.

Όσες επιλέγετε αποτρίχωση με κερί/χαλάουα, κάντε την τουλάχιστον 48 ώρες πριν βγείτε στην παραλία, καθώς τόσο χρειάζεται για να αποκατασταθεί ο ερεθισμός του δέρματος.

Αν προτιμάτε το ξυραφάκι, φροντίστε να έχετε ξυριστεί το προηγούμενο βράδυ, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες (καθαρή κεφαλή, πάντα βρεγμένο δέρμα, ενυδάτωση με κατάλληλο προϊόν μετά).

Τέλος αν κάνετε laser, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ειδικό στο ινστιτούτο που επισκέπτεστε για να σας ενημερώσει πότε μπορείτε να βγείτε στον ήλιο.

Στη δική σας κατηγορία είναι ακόμα πιο σημαντική η αντηλιακή προστασία με προϊόν που περιέχει υψηλό δείκτη προστασίας.

Όποια μέθοδο αποτρίχωσης και αν επιλέγετε, για να αποφύγετε ανεπιθύμητα σπυράκια, στην πρώτη βουτιά στη θάλασσα, ενυδατώστε τις περιοχές με προϊόντα που καταπραϋνουν τους ερεθισμούς.Το έλαιο jojoba συνίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τώρα, όσον αφορά την απολέπιση πρέπει να γίνεται πάντα αρκετές ημέρες πριν την έκθεσή σας στον ήλιο.

Ο λόγος είναι γιατί η επιδερμίδα σας είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία και υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση δυσχρωμιών.

Κατά την απολέπιση -η οποία είναι απαραίτητη, πριν τον καθαρισμό- αποβάλλονται από τις εξωτερικές στοιβάδες δέρματος τα νεκρά κύτταρα, κάτι που είναι αναγκαίο τους καλοκαιρινούς μήνες όπου αντιμετωπίζουμε έντονη ξηρότητα.

Ιδανικά, λοιπόν, προχωρήστε σε απολέπιση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν βγείτε στον ήλιο.

Επιλέξτε ένα προϊόν που περιέχει φυσικούς κόκκους ή κρυστάλλους και όχι μπιλίτσες και κάντε απαλές, κυκλικές κινήσεις, πάνω σε καθαρή επιδερμίδα.

Κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο, φροντίστε να είστε προστατευμένοι από αντηλιακό προσώπου ή σώματος, αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Extra Tip: Το μυστικό για διατήρηση μαυρίσματος, είναι η απολέπιση, την οποία καλό είναι να έχουμε κάνει μία εβδομάδα πριν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.