Πώς να φτιάξεις το τέλειο scrub με απλά υλικά

Πώς να φτιάξεις το τέλειο scrub με απλά υλικά

Μιας και διανύουμε την περίοδο του καλοκαιριού, όπου το δέρμα μας αφυδατώνεται αρκετά, καλό είναι να το φροντίζουμε, ειδικά με προϊόντα που έχουμε φτιάξει μόνοι μας!

Τι θα χρειαστείς:

Μισό φρέσκο λεμόνι

Μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 μεσαίου μεγέθους μπολ με καπάκι

Το λεμόνι ως γνωστόν είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης C και χρησιμοποιείται σε προϊόντα που αφορούν την προστασία από τον ήλιο και τις κηλίδες που εμφανίζονται με το πέρας του χρόνου. Επιπλέον, συσφίγγει τους πόρους του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα.

Η ζάχαρη από την άλλη είναι συστατικό απαραίτητο για την φυσική απολέπιση, μιας και καθαρίζει τους πόρους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την συνολική υφή του δέρματος αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα.

Όσο για το ελαιόλαδο και το μέλι, το μεν πρώτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, που καταπραΰνει και θεραπεύει το δέρμα, ενώ το δεύτερο είναι μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών και ένα πολύ αποτελεσματικό ενυδατικό συστατικό, το οποίο μειώνει τα μαύρα στίγματα και την ακμή.

Τώρα για να φτιάξεις αυτό το scrub το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις βάζοντας στο μπολ το λεμόνι και το ελαιόλαδο και να τα ανακατέψεις καλά. Έπειτα βάλε και το μέλι και χτύπησε τα όλα μαζί γρήγορα, ώστε να δέσει το μείγμα και στο τέλος βάλε την ζάχαρη.

Αν δεις όταν το χρησιμοποιήσεις ότι χρειάζεται και άλλη ζάχαρη μην φοβηθείς να προσθέσεις, απλά μην το παρακάνεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να βάλεις μια ποσότητα σε ένα βαμβάκι ή και απλά στο χέρι σου και να τρίψεις το δέρμα σου με κυκλικές κινήσεις για 3 με 5 λεπτά στο σώμα και 7 με 10 στο πρόσωπο σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.