ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πώς θα κάνετε λεύκανση δοντιών στο σπίτι

Πώς θα κάνετε λεύκανση δοντιών στο σπίτι

Το λαμπερό χαμόγελο είναι το πιο δυνατό σημείο σε μία γυναίκα.

Αυτά είναι τα 9+1 μυστικά για να κάνετε “σπιτική” λεύκανση δοντιών, με υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Το tip που χρειάζεται κάθε γυναίκα και θα σας προσφέρει ένα φρέσκο και ζωντανό χαμόγελο που δε στοιχίζει σχεδόν τίποτα. Αποφύγετε το οδυνηρό για την τσέπη σας ραντεβού με τον οδοντίατρο με τα παρακάτω υλικά:

Φράουλα

Βουρτσίστε τα δόντια σας με πολτό από φράουλες και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα, μιας και ο όξινη σύνθεση του συγκεκριμένου φρούτου δρα ως ήπιος λευκαντικός παράγοντας. Απλά πολτοποιείστε 2-3 φράουλες και ανακατέψτε το μείγμα με σόδα πλύσης.

Έλαιο Καρύδας

Χρησιμοποιήστε το ως φυσικό στοματικό διάλυμα. Κάντε πλύσεις, κρατήστε για λίγη ώρα μέσα στο στόμα σας και ξεβγάλτε. Πέρα από τις λευκαντικές του ιδιότητες, το έλαιο καρύδας είναι γνωστό και για τις ιδιότητες του στην καταπολέμηση της πλάκας.

Μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Δημιουργήστε ένα μείγμα από λεμόνι και μαγειρική σόδα. Ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι είναι αρκετό, δε χρειάζεται ωστόσο να τσιγκουνευτείτε τη μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα έχει ήπια λειαντική δράση (καθιστώντας την ιδανική για την απομάκρυνση των λεκέδων) και είναι πολύ αλκαλική, βοηθώντας στην εξουδετέρωση της φυσικής οξύτητας του χυμού λεμονιού.

Ενεργός άνθρακας

Πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο λεύκανσης των δοντιών. Ο ενεργός άνθρακας φτιάχνεται από επεξεργασμένο άνθρακα, οξυγόνο και χλωριούχο ασβέστιο και είναι πολύ αποτελεσματικός στην απορρόφηση των τανινών, των ενώσεων που βρίσκονται στα ροφήματα που καταναλώνουμε καθημερινά (καφές, τσάι, κρασί) και λεκιάζουν τα δόντια.

Πορτοκάλι

Τρίψτε τα δόντια σας με το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού. Το κομμάτι αυτό του φρούτου, εριέχει λιμονένιο, μια ουσία χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών.

Βασιλικός

Κάντε σκόνη αποξηραμένα φίλα βασιλικού και δημιουργείστε μία πάστα. Ο βασιλικός προστατεύει την υγεία των ούλων.

Μηλόξυδο

Μπορείτε είτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας με μηλόξυδο είτε να το χρησιμοποιήστε ως φυσικό στοματικό διάλυμα. Η λευκαντική του ιδιότητα αφαιρεί τους λεκέδες από τα δόντια.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα πέρα από τις λευκαντικές της ιδιότητες έχει και λειαντικές, με αποτέλεσμα να αφαιρεί απαλά τους λεκέδες.

Κουρκουμάς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στη θεραπεία της ουλίτιδας. Σε μορφή σκόνης δρα ως ήπιο λειαντικό, αφαιρώντας επιφανειακούς λεκέδες και λευκαίνοντας τα δόντια. Βάλτε στην οδοντόβουρτσα λίγη σκόνη κουρκουμά, βουρτσίστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.