ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γκρέιπφρουτ το… «θαυματουργό»: Οι λόγοι για να το εντάξετε στην περιποίησή σας – Πως να το χρησιμοποιήσετε

Γκρέιπφρουτ το… «θαυματουργό»: Οι λόγοι για να το εντάξετε στην περιποίησή σας – Πως να το χρησιμοποιήσετε

Το γκρέιπφρουτ, όπως θα γνωρίζετε, είναι διάσημο για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες και όχι μόνο. Μάλιστα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πανίσχυρο ολοκληρωμένο καλλυντικό με ολιστικές ιδιότητες, τόσο για το δέρμα όσο και για το μυαλό.

​Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, έχει αντιοξειδωτικό χαρακτήρα και συμβάλλει στην πρόληψη της γήρανσης. Ταυτόχρονα όμως έχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, κάλιο, φώσφορος, μαγνήσιο και μαγγάνιο, που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού αλλά και της επιδερμίδας.

Το αιθέριο έλαιό του ρυθμίζει τη λέμφο και την κατακράτηση υγρών, γι’ αυτό και είναι αποτελεσματικό στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας. Επιπλέον έχει αντισηπτικές ιδιότητες, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τη λιπαρή επιδερμίδα και τους φραγμένους πόρους.

Τέλος, έχει αγχολυτική δράση, ανακουφίζει από το στρες και τονώνει την αυτοσυγκέντρωση.

3 συνταγές ομορφιάς με γκρέιπφρουτ

* Scrub για χέρια και πόδια

Αναζωογονούμε τα κουρασμένα πόδια και λευκαίνουμε τους αγκώνες, τις φτέρνες και τα γόνατα με αυτήν την πανεύκολη συνταγή.

Τι θα χρειαστούμε:

Χυμός από μισό γκρέιπφρουτ

1/2 φλιτζάνι καφέ ή μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ή μέντας

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και κάνουμε μασάζ στις περιοχές. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό και απλώνουμε μια θρεπτική ενυδατική κρέμα που θα «κλειδώσει» την υγρασία.

*Κατά του σωματικού πρηξίματος

Με αυτήν τη συνταγή μπορεί να διαπιστώσουμε και μείωση πόντων που οφείλονται στην κατακράτηση υγρών.

Τι θα χρειαστούμε

* 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

* 200 ml έλαιο βάσης (χοχόμπα, αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο)

* 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

*10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και διατηρούμε το έλαιο σε ένα μπουκάλι με αντλία το οποίο φυλάμε σε δροσερό, σκιερό μέρος. Κάνουμε καθημερινό μασάζ στο σώμα, ξεκινώντας από τους αστραγάλους προς τα πάνω. Ασκούμε ελαφριά πίεση, προκειμένου να «ξυπνήσουμε» τη λέμφο και να τονώσουμε την διαδικασία της αποτοξίνωσης.

*Σκραμπ κατά της κυτταρίτιδας

Μία εύκολη συνταγή που κάνει το δέρμα απαλό και λείο. Προσοχή: Δεν εφαρμόζουμε το μείγμα σε ερεθισμένο δέρμα, γιατί το χοντρό αλάτι μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Τι θα χρειαστούμε:

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

3 χούφτες χοντρό αλάτι

4 κουταλιές σησαμέλαιο

Η διαδικασία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και εφαρμόζουμε σε νωπό δέρμα μετά το ντους. Κάνουμε μασάζ με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τους αστραγάλους προς τους γοφούς και την κοιλιά. Επιμένουμε στα σημεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (π.χ. στο εσωτερικό των μηρών, ψηλά στους μηρούς και στους γλουτούς). Οπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως στην κοιλιά, οι κινήσεις πρέπει να είναι πιο απαλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.