Τα οφέλη του μαύρου πιπεριού για ένα όμορφο και απαλό δέρμα

Τα οφέλη του μαύρου πιπεριού για ένα όμορφο και απαλό δέρμα

Ποτέ δεν είχατε σκεφτεί ότι θα μπορούσε το πιπέρι να σας φανεί χρήσιμο και εκτός κουζίνας και ειδικότερα για ζητήματα ομορφιάς.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αρκετές αφού διευκολύνει την διαδικασία της πέψης, εκκρίνοντας υδροχλωρικό οξύ. Με λίγα λόγια αποτρέπει τις εντερικές και στομαχικές παθήσεις και παράλληλα μας ανακουφίζει από τα αέρια και την οξύτητα.

Την ίδια ώρα, έχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία αναπνευστικών διαταραχών και κρυολογήματος. Ας μάθουμε όμως τώρα όλα τα άγνωστα οφέλη του πιπεριού στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου. Το αγαπημένο μας καρύκευμα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες. Αξίζει να το εντάξεις στο διατροφολόγιό σου από σήμερα κιόλας αν θες να έχεις πάντα όμορφο δέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, το μαύρο πιπέρι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν άμεσα στη μείωση της ακμής. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό scrub αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενώ αφήνει το δέρμα καθαρό και λαμπερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.