ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μάσκα αργίλου: Για ποιο λόγο απαγορεύεται να στεγνώσει στο πρόσωπο σου

Μάσκα αργίλου: Για ποιο λόγο απαγορεύεται να στεγνώσει στο πρόσωπο σου

Μάσκες για ενυδάτωση και λάμψη, μάσκες για σύσφιξη και αντιγήρανση, μάσκες για ακμή, μάσκες αργίλου… και για όλες, βέβαια, ακολουθούσαμε σχεδόν την ίδια διαδικασία.

Τις απλώναμε σε όλο το πρόσωπό μας, τις αφήναμε για 15-20 λεπτά, ενώ παράλληλα δεν κουνιόμασταν, δεν γελούσαμε, δεν μιλούσαμε για να μη χαλάσει η μάσκα. Μέχρι που αυτές στέγνωναν πάνω στο πρόσωπό μας. Τα ίδια δεν έκανες κι εσύ;

Για όλες τις άλλες μάσκες πολύ καλά έπραττες. Με τη μάσκα αργίλου, όμως, έκανες μεγάλο λάθος που την άφηνες να στεγνώνει στο πρόσωπό σου. «It’s a big no» αυτό και θα σου το αιτιολογήσουμε. Αφήνοντας τη μάσκα αργίλου να στεγνώσει πάνω στο πρόσωπό σου οδηγείς αυτόματα την επιδερμίδα σου στην ξηρότητα.

Η μάσκα αργίλου έχει φτιαχτεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό και αυτόν πρέπει να υπηρετεί: να απομακρύνει τους ρύπους, τις τοξίνες, την υπερβολική λιπαρότητα και το σμήγμα από την επιδερμίδα.

Αν την αφήσεις, όμως, να στεγνώσει στο δέρμα σου, τότε η μάσκα απορροφά όλη την υγρασία του δερματικού φραγμού με αποτέλεσμα να ξηραίνεται η επιδερμίδα σου. Έτσι, επηρεάζεται η λάμψη και η σφριγηλότητα του προσώπου, ενώ μακροπρόθεσμα αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και ερεθισμούς στο δέρμα.

Θα μας πεις… Και τι πρέπει να κάνω; Παρακάτω θα μάθεις αναλυτικά πώς ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιείς τη μάσκα αργίλου! Έτσι, από εδώ και στο εξής δεν θα ταλαιπωρήσεις ποτέ ξανά την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Φυσικά και δεν χρειάζεται να πάψεις να χρησιμοποιείς μάσκα αργίλου.

Αν θες να χρησιμοποιείς μάσκα με άργιλο θα το κάνεις, αλλά με τον σωστό τρόπο

Θα την απλώνεις στην επιδερμίδα σου και μόλις αισθάνεσαι πως έχει στεγνώσει εντελώς θα την αφαιρείς επιτόπου.

Μη σκεφτείς πως την κάνεις άδικα και δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το αντίθετο, μάλιστα!

Ακριβώς μόλις η μάσκα αργίλου στεγνώσει, έχει προσφέρει στο maximum στην επιδερμίδα σου όλα τα οφέλη που είχε ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.