ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα τεράστια οφέλη της χρήσης ελαιόλαδου στα μαλλιά σας

Τα τεράστια οφέλη της χρήσης ελαιόλαδου στα μαλλιά σας

Το ελαιόλαδο έχει τεράστια οφέλη για την υγεία μας γενικότερα και αυτός είναι ο λόγος που το χρησιμοποιούμαι σχεδόν παντού, όπως μέχρι και στα μαλλιά.

Μερικοί πιστεύουν ότι το λάδι μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, καθιστώντας το τριχωτό της κεφαλής πιο ερεθισμένο και εμποδίζοντας άλλα πλούσια σε υγρασία συστατικά από τη διείσδυση στον κορμό των μαλλιών.

Με το YouTube να έχει γεμίσει με βίντεο από vloggers που μοιράζονται τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στις ρουτίνες των μαλλιών τους, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς το ελαιόλαδο λειτουργεί ευεργετικά για τα μαλλιά σας.

Το ελαιόλαδο, λοιπόν, είναι ένα από τα κορυφαία μαλακτικά όχι μόνο γιατί είναι γεμάτο με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη, αλλά γιατί ανακουφίζει τέλεια από την ξηροδερμία και τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τα μαλλιά, γεγονός που το καθιστά ιδανική προσθήκη σε μάσκα μαλλιών ή ως θεραπεία με ζεστό λάδι για την ενίσχυση της ενυδάτωσης και απαλότητα της μπούκλας σε σγουρά μαλλιά.

Ακόμη, είναι καλό για τη θεραπεία ξηρών και σφιχτής υφής μαλλιών επειδή λειαίνει την εξωτερική επιφάνειά τους, την ώρα που οι ιδιότητες στεγανοποίησης βοηθούν στην παγίδευση της υγρασίας. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το ελαιόλαδο μπορεί να είναι πολύ βαρύ για λιγότερο πυκνά μαλλιά με λεπτή υφή, οπότε προσέξτε να μην το χρησιμοποιήσετε υπερβολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν αγοράσετε ένα νέο μπουκάλι ελαιόλαδο μόνο για τα μαλλιά σας αναζητήστε ένα βιολογικό, παρθένο ελαιόλαδο που δεν είναι εκλεπτυσμένο και δεν έχει υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες ή θερμότητα καθώς είναι πολύ πιο υγιεινό για τα μαλλιά σας. Αν όμως δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε και να εφαρμόσετε μια σπιτική μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο, προτιμήστε προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο ευέλικτα στη χρήση για όλες τις υφές και τύπους μαλλιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.