ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρεις απλές μάσκες ομορφιάς που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας

Τρεις απλές μάσκες ομορφιάς που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας

Οι πολλές ώρες παραμονής στο σπίτι μας δίνουν την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και να παρασκευάσουμε μάσκες ομορφιάς.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις συνταγές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Για το πρόσωπο

Ένα ποτήρι κρασιού μετά από μια γεμάτη ημέρα αποτελεί το τέλειο αγχολυτικό. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ανακαλύψετε μια νέα χρήση του κρασιού, η οποία δεν είναι άλλη από την καθυστέρηση της κυτταρικής γήρανσης που προκαλείται από την οξείδωση, χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει το κρασί. Για να την παρασκευάσετε ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Για τα μαλλιά

Γνωρίζατε ότι λίγο ελαιόλαδο είναι αρκετό για να κάνει «θαύματα» και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα απαλά και μεταξένια μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν; Για να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο θα χρειαστείτε 3 κάψουλες μαλακής γέλης βιταμίνης Ε, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 ασπράδι αβγού. Ανοίξτε τις κάψουλες της βιταμίνης Ε και τοποθετήστε το περιεχόμενο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το μέλι και τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15- 20 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς το λάδι καρύδας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά και μετά προσθέστε το ασπράδι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι όλα τα συστατικά να συνδυαστούν καλά.

Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στα άκρα των μαλλιών σας και κάντε απαλό μασάζ. Προσέξτε να μην εφαρμόσετε το μείγμα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας -ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα. Κρατήστε την πετσέτα για 30 λεπτά έως μία ώρα. Αφαιρέστε την πετσέτα και ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό μέχρι να φύγει όλο το μείγμα. Σαπουνίστε ως συνήθως.

Για πρόσωπο και μαλλιά

Μια πολύ αποτελεσματική μάσκα που ενδείκνυται τόσο για το δέρμα, όσο και για τα μαλλιά, είναι αυτή με την μπανάνα και τον κουρκουμά. Οι μπανάνες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, τα οποία είναι όλα άκρως ευεργετικά για τα μαλλιά και το δέρμα. Η χρήση, λοιπόν, αυτού του φρούτου στις μάσκες σας όχι μόνο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής και των ρυτίδων, αλλά και θα προστατεύσει το δέρμα σας από τον ήλιο, κάνοντάς το να λάμπει. Επίσης, όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, βελτιώνει την λάμψη τους, ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και προλαμβάνει ή βοηθάει στον έλεγχο της πιτυρίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε μία μπανάνα λιωμένη σε πουρέ, μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και εφαρμόζετε ανά περίσταση, είτε στο πρόσωπο είτε στα μαλλιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.