Αποτρίχωση με κερί: Πως να φροντίσετε το δέρμα σας πριν και μετά την αποτρίχωση – Τι είναι καλό να αποφύγετε

Αποτρίχωση με κερί: Πως να φροντίσετε το δέρμα σας πριν και μετά την αποτρίχωση – Τι είναι καλό να αποφύγετε

Η αποτρίχωση με κερί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που επιλέγουν οι γυναίκες για την αποτρίχωση τους. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία πρέπει να τηρείτε πριν και μετά από την αποτρίχωση όσον αφορά το δέρμα σας και άλλα και πράγματα τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

To να πηγαίνεις σε αισθητικό για να κάνεις αποτρίχωση είναι ότι καλύτερο, καθώς σου διασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια από το να το κάνεις μόνη σου. Κυρίως όταν περνάει με κερί το σημείο κοντά στο φρύδι, το πάνω χείλος, το μπικίνι ή τη μασχάλη, έχει τον απόλυτο έλεγχο. Αλλά μετά το κερί, ο τρόπος με τον οποίο περιποιείσαι το δέρμα σου και διατηρείς την άτριχη πλέον περιοχή, απαλή και υγιή, είναι μόνο στο δικό σου χέρι.

Κατά τη διαδικασία του τραβήγματος των τριχών από το θυλάκιο, το κερί τραβά επίσης στο ανώτερο στρώμα του δέρματος αφήνοντας τους πόρους ανοιχτούς, λέει στο Womens Health Mag η δερματολόγος Uchenna R. Okereke. Εάν αυτοί οι πόροι μολυνθούν με βακτήρια, τότε είναι πιθανό να εμφανιστούν σπυράκια και άλλα εξογκώματα. Γι ‘αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείς τον πρόσφατα αποτριχωμένο χώρο, καθαρό και χωρίς υγρασία. «Απόφυγε να γυμναστείς αμέσως μετά από την αποτρίχωση, (όχι κολύμπι και υδρομασάζ) και μην απλώσεις προϊόντα που περιέχουν συστατικά που φράζουν πόρους, όπως βαζελίνη ή βαριές κρέμες και λοσιόν», προσθέτει.

Τα σημάδια ερεθισμού ή λοίμωξης, δηλαδή τα μικρά κόκκινα εξογκώματα, μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά την αποτρίχωση, λέει η δερματολόγος.

Για αυτό διάβασε παρακάτω τι πρέπει να κάνεις πριν από την αποτρίχωση για να μην έχεις αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Πώς να ετοιμάσεις το δέρμα σου πριν από το κερί:

Ενώ πολλά από τα κεριά θα κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται όμορφο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις εκ των προτέρων για να μειώσεις τις πιθανότητες ερεθισμού.

Άφησε για λίγο τα ρετινοειδή…

Κάνε απολέπιση.

Πλύσου καλά.

Μειώσε τον πόνο με ένα χάπι.

Φόρα καλύτερα ένα φόρεμα εκείνη την ημέρα.

Άφησε τις τρίχες να μεγαλώσουν αρκετά πριν την αποτρίχωση

Δες και αυτό: «Ναι» στο sugaring! Η πιο φυσική και οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης

Φρόντισε το δέρμα σου μετά από το κερί.

Απόφυγε για λίγο το μπάνιο. Μην κάνεις ντους αμέσως.

Όταν κάνεις ντους (όχι νωρίτερα από δύο ώρες αργότερα), επίλεξε χλιαρό νερό και ένα απαλό, μη αρωματικό καθαριστικό. Αυτή η θερμοκρασία, λέει η δερματολόγος, θα επιτρέψει στο σώμα σου να σταθεροποιηθεί και το δέρμα σου να λειτουργήσει μέσω της ευαισθησίας που βιώνει.

Και θυμήσου, απόφυγε πισίνες, παραλίες και σάουνες μέχρι οι πόροι σου να έχουν αρκετό χρόνο για να κλείσουν ξανά.

Τρίψε καλά το δέρμα σου. Μόλις στεγνώσει, ενυδάτωσε το δέρμα σου τοπικά με απαλές θεραπείες.

Χρειάζεται απολέπιση λίγες μέρες αργότερα. Όταν οι πόροι σου κλείσουν λίγες μέρες μετά το κερί, επίλεξε προϊόντα που δεν περιέχουν ορυκτέλαια, καθώς αυτά μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε σπυράκια.

Εάν μετά από όλα αυτά, το δέρμα σου εξακολουθεί να έχει φλεγμονή βάλε πάνω μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή. Αλλά, εάν αισθανθείς μια αίσθηση καψίματος, ίσως είναι καιρός να δεις τον δερματολόγο σου, καθώς ένα βαθύτερο στρώμα του δέρματός σου μπορεί να έχει τραυματιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.