ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά είναι τα προβλήματα που μπορεί να σας δημιουργήσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες

Αυτά είναι τα προβλήματα που μπορεί να σας δημιουργήσουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες

Σχεδόν όλες οι γυναίκες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βελτιώσουν την ομορφιά τους, όμως η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων ίσως προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Η χημική ουσία φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιείται για να κολλήσουν οι τεχνητές βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις φυσικές. Η πίεση που εφαρμόζεται, οδηγεί σε κατεστραμμένα θυλάκια βλεφαρίδων και τις κάνει τόσο εύθραυστες που μπορούν εύκολα να σπάσουν. Οι ερεθιστικές αυτές ουσίες προκαλούν επίσης αποβολή των φυσικών βλεφαρίδων, πολύ πριν έρθει η φυσιολογική στιγμή για να πέσουν.

Παγιδεύουν την βρωμιά

Η βλεφαρίδα έχει σκοπό να εμποδίζει τη βρωμιά και τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες να εισέρχονται σ’ αυτόν μέσω του ματιού. Ομως, η τεχνητή βλεφαρίδα δεν μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Αντίθετα, μπορεί να γίνει το «σπίτι» πολλών βλαπτικών παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες για το μάτι, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε τύφλωση.

Αλλεργία

Ο ερεθισμός από το συγκολλητικό υλικό που χρησιμοποιείται, μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις που περιλαμβάνουν επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα και ερυθρότητα του οφθαλμού. Το κοκκίνισμα του ματιού είναι η πιο κοινή παρενέργεια της τεχνητής βλεφαρίδας.

Δυσκολία στην καθημερινότητα

Οι τεχνητές βλεφαρίδες ίσως εμποδίζουν την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το πλύσιμο του προσώπου, το μπάνιο, ή ακόμα σωματικών δραστηριοτήτων όπως το κολύμπι κ.λπ. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν κολλήσει τεχνητές βλεφαρίδες και τις χρησιμοποιούν μόνιμα, ακριβώς επειδή εξαιτίας τους έχασαν τις φυσιολογικές τους βλεφαρίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.