ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γαλακτικό οξύ: Η σημασία της ύπαρξής του στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Γαλακτικό οξύ: Η σημασία της ύπαρξής του στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Το γαλακτικό οξύ είναι ευρέως γνωστό για την χρήση του κατά την απολέπιση, όμως πλέον έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και για νεανική επιδερμίδα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε διάφορες μορφές στο εμπόριο, από ορούς και μάσκες φύλλων έως ενυδατικές ουσίες, και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα θέματα που τυχόν έχει το δέρμα σας.

Τι είναι το γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ προέρχεται από το ξινό γάλα, αλλά οι περισσότεροι τύποι γαλακτικού οξέος στην περιποίηση του δέρματος παράγονται συνθετικά. Εάν αναρωτιέστε πώς λειτουργεί, στοχεύει στην απολέπιση του δέρματος ανυψώνοντας το ανώτερο στρώμα των νεκρών και αποσυντεθειμένων δερματικών κυττάρων, με αποτέλεσμα μια νεότερη, λαμπερή επιδερμίδα, ενώ, διεγείρει, επίσης, την παραγωγή κολλαγόνου για μια πιο νεανική εμφάνιση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους δέρματος και λειτουργεί εξαιρετικά για τη μείωση του υπερχρωματισμού και των ουλών, αλλά είναι πιο ήπιο από άλλα οξέα. Γι’ αυτό και είναι ανεκτό από τους περισσότερους τύπους δέρματος και είναι ένα φυσικό υγραντικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο, όσο και το σώμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Καθώς το γαλακτικό οξύ είναι ένα απολεπιστικό οξύ, πρέπει να το συνδυάσετε με απαλά προϊόντα όπως το υαλουρονικό οξύ για πιο φωτεινό και ενυδατωμένο δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε γαλακτικό οξύ με άλλα απολεπιστικά όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή τη ρετινόλη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. Εφαρμόστε το μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και πριν από τους ορούς σας, έτσι ώστε το οξύ να απορροφηθεί από το δέρμα σας και οι οροί στη συνέχεια να μπορέσουν να διεισδύσουν μετά από αυτόν τον τύπο απολέπισης.

Δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζετε γαλακτικό οξύ εάν πρόκειται να βγείτε έξω -πρέπει να το κάνετε πριν πέσετε για ύπνο- γιατί θα μπορούσε να κάνει το δέρμα σας πιο ευάλωτο στην υπεριώδη βλάβη. Και το πρωί, φυσικά, μην παραλείψετε την αντηλιακή κρέμα σας.

Τέλος, το γαλακτικό οξύ είναι απαλό, αλλά εξακολουθεί να είναι οξύ, οπότε μην το εφαρμόζετε ποτέ σε ερεθισμένο δέρμα και ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να ελέγξετε πώς αντιδρά το δέρμα σας σε αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.