ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έτσι θα σταματήσετε να πειράζετε τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Έτσι θα σταματήσετε να πειράζετε τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Ας μην κρυβόμαστε, η κακή συνήθεια που έχετε κάθε φορά που βλέπετε ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας και το πειράζετε πρέπει να σταματήσει.

Αν κάτι τέτοιο, ωστόσο, σας μοιάζει αρκετά δύσκολο δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να καταστρέφετε το δέρμα σας. Γιατί όλες γνωρίζετε πολύ καλά ότι με το να πειράζετε τα σπυράκια σας καταστρέφετε το δέρμα σας.

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας

Αν μπορούσατε να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το δέρμα σας, θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι το δέρμα σας είναι ένα όργανο. Όπως δεν πειράζετε τα υπόλοιπα όργανα του σώματός σας, έτσι θα πρέπει να κάνετε και με το δέρμα σας.

Νιώστε ευγνωμοσύνη

Όντας ευγνώμονες για το δέρμα σας και τι κάνει για εσάς, όσο περισσότερο αναγνωρίζετε το σημαντικό του «έργο» για τον οργανισμό σας, τόσο λιγότερο θα έχετε την ανάγκη να πειράζετε ό,τι σας ενοχλεί σε αυτό. Όπως τα σπυράκια σας.

Προσδιορίστε την αιτία

Εάν ακόμα δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την επιθυμία σας να πειράζετε τα σπυράκια σας, κάντε κάτι διαφορετικό. Η επιλογή είναι μια αυτορυθμιζόμενη συμπεριφορά, η οποία σας ενθαρρύνει στη συγκεκριμένη συνήθεια όταν αισθάνεστε βαριεστημένοι και σας ηρεμεί όταν έχετε υπερδιέγερση λόγω άγχους ή ακόμη και ενθουσιασμού. Αν αλλάξετε αυτό που κάνετε, για παράδειγμα, μπορείτε να εστιάσετε σε κάτι διαφορετικό και έτσι να μην πειράζετε το πρόσωπό σας.

Πάρτε ανάσες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ανάσες είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει και να μειώσει το άγχος. Επομένως, είναι λιγότερο πιθανό να διαλέξετε το πρόσωπό σας για να «ξεσπάσετε» ό,τι κι αν σας συμβαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.