Οι κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε από τα παιδιά σας – Τι να προσέξετε

Οι κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε από τα παιδιά σας – Τι να προσέξετε

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας και όσο μεγαλώνουμε αποκτάμε ασυνείδητα τικ και κακές συνήθειες.

Αυτά ενισχύονται με την πάροδο του χρόνου και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι δύσκολο να τα εξαλείψουμε, καθώς τα παιδιά τα χρησιμοποιούν για να αισθάνονται άνετα κατά περιόδους ή για να μη βαριούνται σε ορισμένες καταστάσεις.

Αυτές οι συνήθειες ή τικ εμφανίζονται όταν υπάρχει ευερεθιστότητα, άγχος, κόπωση ή μεγάλες καταστάσεις έντασης ή στρες. Μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες όπως οι οδοντικές δυσμορφίες που οφείλονται στο να πιπιλίζουν το δάκτυλο ή να παραμορφώνουν τα νύχια, τρώγοντας τα πάρα πολύ. Τα παιδιά δέχονται πειράγματα για τις κακές συνήθειες τους και τα τικ τους. Κατά συνέπεια, αυτό επηρεάζει τις κοινωνικές σχέσεις, ειδικά στο σχολείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να βοηθήσετε στην εξάλειψη μιας κακής συνήθειας, είναι καλύτερο να διδάξετε στα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους δίνοντάς τους ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Είναι σημαντικό να μην τα κάνετε να νιώθουν διαφορετικοί, ώστε να μην έχουν άλλο λόγο ανησυχίας. Επιπλέον, καταστήστε σαφές ότι έχουν γονική υποστήριξη για να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.