ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσετε την αποστείρωση

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσετε την αποστείρωση

Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του εμβρύου είναι απαραίτητη η αποστείρωση καθώς το ανοσοποιητικό σύστημά δεν είναι ακόμη ισχυρό ώστε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε λοιμώξεις.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αποστειρώνετε τα σκεύη όπως μπιμπερό, θηλές και πιπίλες, που χρησιμοποιούν, ενώ θα πρέπει κάθε φορά πριν τα πιάσουν στα χέρια τους να τα έχουν πλύνει πολύ καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους περισσότερους παιδιάτρους θα πρέπει να αποστειρώνετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες περίπου μέχρι τον 6ο μήνα. Το διάστημα όμως της αποστείρωσης εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα την εποχή του χρόνου, αφού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα λόγω ζέστης. Επίσης, παίζουν ρόλο οι συνήθειες του μωρού. Αν, για παράδειγμα, ήδη μπουσουλάει, σίγουρα έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, οπότε η λεπτομερής αποστείρωση είναι περιττή. Όπως, και να έχει όμως, πριν σταματήσετε την αποστείρωση των σκευών του μικρού σας θα πρέπει να πάρετε τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.