Τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαθηματικά, καθώς αποτελούν το πιο μη αγαπητό μάθημα στα σχολεία.

Η αλήθεια είναι ότι, παρακινώντας τα παιδιά να μάθουν μαθηματικά έχει να κάνουν με την εύρεση διασκέδασης και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν τα βασικά του μαθήματος.

Διδάξτε μαθηματικά από νεαρή ηλικία

Προκειμένου τα παιδιά να κατανοούν και να αισθάνονται κίνητρα όταν πρόκειται για μαθηματικά, είναι σημαντικό να αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα μαθηματικά από νεαρή ηλικία.

Η θετική έλξη θα πρέπει να αρχίσει στο σπίτι. Για παράδειγμα, οι γονείς μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους να μετρήσουν τα αντικείμενα στο σπίτι τους (μέχρι το 10 ή το 20), να αναζητήσουν μοτίβα και να αναγνωρίσουν τα σχήματα.

Αυτό είναι καθημερινό καθήκον που γίνεται στο σπίτι μέσα στη ζεστασιά του οικογενειακού πυρήνα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς οι αισθήσεις που δημιουργεί η πρώτη επαφή των παιδιών με τα μαθηματικά είναι αυτό που κατά κάποιο τρόπο θα τους παρακινήσει να ανακαλύψουν αυτόν τον κόσμο.

Εφαρμογή μαθηματικών στην πραγματική ζωή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς τα παιδιά συνεχίζουν να μεγαλώνουν, ένας εξαιρετικός τρόπος για να τα παρακινήσετε να ασκήσουν αυτή την επιστήμη είναι η εφαρμογή της στην πραγματική καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, ο έλεγχος και η σύγκριση των τιμών των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ, ο υπολογισμός των τιμών, οι συνταγές, η αναγνώριση των αριθμών στις καθημερινές καταστάσεις κ.λπ.