Πιπιλάει το δάχτυλο; 4 tips που θα βοηθήσουν το παιδί σας να σταματήσει αυτή τη συνήθεια!

Πιπιλάει το δάχτυλο; 4 tips που θα βοηθήσουν το παιδί σας να σταματήσει αυτή τη συνήθεια!

Πολλά παιδάκια αρέσκονται στο να πιπιλάνε το δάχτυλό τους. Αυτό είναι μία κακή συνήθεια η οποία με τον καιρό θα πρέπει να σταματήσει.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω χρήσιμα tips που μας τα είπαν οι ειδικοί, για να κάνετε αυτήν την κακή συνήθεια, να ανήκει στο παρελθόν. Όπως η πιπίλα, έτσι και το δάχτυλο βοηθά τα μωρά-παιδιά να ηρεμούν. Πρόκειται για μία συνήθεια που με τον καιρό πρέπει το παιδί να «κόψει». Κάτι που είναι δύσκολο μιας και πολλά παιδιά, φτάνουν στην ηλικία των 4 ετών και ακόμη βάζουν το δάχτυλο στο στόμα.

Πώς θα κοπεί αυτή η συνήθεια;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να συμβουλευθείτε έναν ειδικό παιδοδοντίατρο αν το παιδί είναι 3-4 ετών. Θα του εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι για τη στοματική του εξέλιξη να βγάλει αυτό το δαχτυλάκι από το στόμα, καθώς μπορεί να του προκαλέσει πολλά ορθοδοντικά προβλήματα.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

• Η συζήτηση είναι το Α και το Ω. Μιλήστε με ειλικρίνεια στο παιδί, πως αυτό που κάνει, δεν είναι ωραίο και μπορεί να του στραβώσουν τα δοντάκια μεγαλώνοντας.

• Επειδή το πιπίλισμα συνήθως το κάνει το παιδί όταν στρεσάρετε ή λίγο πριν κοιμηθεί, προσπαθήστε να διακόψετε αρχικά κάθε διαδικασία που θεωρείτε ότι αγχώνει το αγγελούδι σας.

• Η ρουτίνα είναι κάτι που μπαίνει στη ζωή μας από την παιδική ηλικία. Για αυτό λίγο πριν κοιμηθεί βάλτε του ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή κάντε του ένα χαλαρωτικό μπανάκι προκειμένου να νιώσει την ανάγκη να κοιμηθεί αμέσως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Όταν δείτε ότι πάει να βάλει το δάχτυλό του στο στόμα, απασχολήστε το με παιχνίδι ή κάποιο βιβλίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.