ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το λεξιλόγιο του παιδιού σε ηλικία 2 ετών προβλέπει τη μελλοντική του επιτυχία

Το λεξιλόγιο του παιδιού σε ηλικία 2 ετών προβλέπει τη μελλοντική του επιτυχία

Ακόμη και από τα πρώτα χρόνια της ζωής μπορούν οι γονείς να πάρουν τις πρώτες ενδείξεις για την εξέλιξη του παιδιού τους στο μέλλον.

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ευρύ, για τα δεδομένα της ηλικίας, λεξιλόγιο στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής δείχνει ότι το παιδί είναι καλύτερα προετοιμασμένο για τη μετάβαση στο νηπιαγωγείο και πως λειτουργεί καλύτερα σε αυτό το πρώιμο σχολικό πλαίσιο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα 8.650 παιδιών και σε δεύτερη φάση παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού στο νηπιαγωγείο αναλογούσε στις ακαδημαϊκές και κοινωνικές ευκαιρίες που θα εμφανίζονταν στο παιδί μεγαλώνοντας.

Όσο πιο ανεπτυγμένες φάνηκε να είναι οι δεξιότητες του παιδιού στην ανάγνωση και τα μαθηματικά κατά την εισαγωγή στο νηπιαγωγείο, τόσο περισσότερες ήταν οι πιθανότητες το παιδί να πάει στο κολλέγιο, να αποκτήσει μελλοντικά δικό του σπίτι και να καταφέρει να διατηρεί σπίτι σε εύπορη γειτονιά.

Το λεξιλόγιο των παιδιών αξιολογήθηκε βάσει αναφορών των γονέων τους, ενώ οι νηπιαγωγοί ερωτήθηκαν για τη συμπεριφορά των παιδιών και πιθανές ενδείξεις άγχους που επεδείκνυαν.

Σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Child Development.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.