ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βοηθήστε το παιδί να διαχειριστεί το θυμό του

Βοηθήστε το παιδί να διαχειριστεί το θυμό του

Δεν είναι κάτι που μπορεί να εκλείψει, όμως εξορθολογίζεται με τις κατάλληλες μεθόδους. Πριν από αυτό όμως, το παιδί πρέπει να συνειδητοποιήσει τα αρνητικά συναισθήματα εκείνων των στιγμών.

Πριν ακόμα προβείτε σε οποιαδήποτε προσπάθεια να βάλετε το λιθαράκι σας στον έλεγχο των εκρήξεων θυμού του παιδιού, θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι πιο βασικό. Να βοηθήσετε το παιδί να αναγνωρίσει τις αρνητικές σκέψεις που κάνει όταν οργίζεται και να γίνει σαφές ότι δεν ευθύνεται για την προέλευση, αλλά μόνο για τη διαχείρισή τους.

Η εκπαίδευση στην ήπια λεκτική εκδήλωση του θυμού, σε συνδυασμό με διάλογο μεταξύ σας, είναι το πρώτο βήμα για να καταλάβει την αρνητική χροιά των συναισθημάτων του και πόσο άσχημα νιώθει εκείνη τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, έχει ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση του θυμού του!

Είναι βασικό να περάσετε στο παιδί το μήνυμα ότι το αγαπάτε εξίσου όταν είναι θυμωμένο, όπως και τις υπόλοιπες στιγμές που φέρεται σωστά. Θα πρέπει δηλαδή να διαχωρίσει στο μυαλό του ότι το μαλώνετε-ή έστω δεν το αφήνετε πλήρως ελεύθερο να εκδηλώνει το θυμό του όσο και όποτε θέλει-επειδή είναι μια βλαπτική για το ίδιο συνήθεια και όχι επειδή το αγαπάτε λιγότερο.

Δώστε στο παιδί εναλλακτικούς τρόπους εκδήλωσης του θυμού του, σε στάδιο που είναι ακόμα διαχειρίσιμος. Ενδεικτικά, μπορείτε να το ενθαρρύνετε να ζωγραφίσει, να παίξει ή να τρέξει σε εξωτερικό χώρο κτλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πάντα, μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές από το παιδί αν εσείς πρώτοι δεν έχετε μάθει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το θυμό σας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.