Πως να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Πως να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Η έλλειψη χρόνου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια. Οι γονείς τρέχουν για να προλάβουν υποχρεώσεις, δραστηριότητες παιδιών, να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες, και ξεχνούν ένα σημαντικό πράγμα: Να αφιερώσουν λίγο χρόνο στα παιδιά τους.

Ακούμε πολύ συχνά  από τους ψυχολόγους να λένε  ότι δεν φτάνει να βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά αλλά πρέπει να επικοινωνούμε, και αυτό σημαίνει  να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Κι όταν λέμε πως ασχολούμαστε ποιοτικά με τα παιδιά μας, εννοούμε πως κάνουμε αυτό και μόνο. Δεν κάνουμε τίποτα μα τίποτα άλλο.

Αφιερωνόμαστε ολοκληρωτικά μόνο σε αυτά. Είναι ο δικός τους  χρόνος ο οποίος παραμένει σταθερός και  τα κάνει να μας εμπιστεύονται ενώ τους  δημιουργεί κι ένα αίσθημα ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει λοιπόν να βρούμε όλοι μας χρόνο για τα παιδιά μας.

Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους :

-Αφιερώστε τους καθημερινά λίγο από το χρόνο σας, όσο κουρασμένοι ή απασχολημένοι κι αν είστε. 

Μπορεί να είναι λίγο πριν τον ύπνο ή όταν επιστρέφετε σπίτι. Θα πρέπει όμως να υπάρχει συνέπεια από την πλευρά σας.

-Προσπαθείστε να τρώτε μία φορά την ημέρα όλοι μαζί. Το οικογενειακό τραπέζι προσφέρεται για κουβέντα ( ενίοτε και για καβγάδες) και είναι μια καλή ευκαιρία να πείτε πως περάσατε τη μέρα σας .

-Συζητείστε μαζί με τα παιδιά σας για ότι τους απασχολεί. Ακόμα και αν σας φαίνονται μικρά και ασήμαντα.

-Ο χρόνος που τους αφιερώνετε να μην είναι μόνο για να δείτε μαζί τηλεόραση ή για να παίξετε video-games. Δώστε τους την ευκαιρία να σας ρωτήσουν τι σας απασχολεί και μην διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη τους για κάποιο θέμα που σας προβληματίζει. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.