Προϊόντα light: Είναι ασφαλές να τα καταναλώνει το παιδί μου ή όχι;

Προϊόντα light: Είναι ασφαλές να τα καταναλώνει το παιδί μου ή όχι;

Αυτό που απασχολεί πολλούς γονείς είναι κατά πόσο τα τρόφιμα light ή «διαίτης» είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τα παιδιά τους.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι μετά την ηλικία των 2 ετών, χρειάζεται να γίνει η μετάβαση από το πλήρες γάλα και το πλήρες γιαούρτι σε ημιάπαχα προϊόντα , δηλαδή γάλα light 1,5% και γιαούρτι light 2% χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη.

Σε ότι αφορά στα πρόσθετα στα τρόφιμα οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Κάποιοι θεωρούν απαραίτητη τη χρήση τους για να αποφεύγονται προβλήματα υγείας όπως οι τροφικές δηλητηριάσεις, ενώ άλλοι είναι επιφυλακτικοί ή αρνητικοί με τη χρήση τους.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δίνουν οι γονείς στις ετικέτες των τροφίμων light, γιατί ενδέχεται να περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες σε αλάτι (νάτριο).

Οι ειδικοί καταλήγουν ότι μπορούμε να συμπεριλάβουμε κάποια προϊόντα τύπου light στη διατροφή του παιδιού μας αλλά με μέτρο, καθώς τα περισσότερα από αυτή την κατηγορία έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.