ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η αγκαλιά αντίδοτο στο στρες μικρών και μεγάλων

Η αγκαλιά αντίδοτο στο στρες μικρών και μεγάλων

Μετά το «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό το κάνει πέρα» , οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι και μία αγκαλιά την ημέρα μπορεί να κρατήσει το άγχος …πέρα.

Έρευνα του Emory University, αποδεικνύει ότι η αγκαλιά είναι ότι καλύτερο για την ανακούφιση του στρες ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής του παιδιού. Όπως τονίζεται. η αγκαλιά είναι ευεργετική, διώχνει τους φόβους μας και ελαττώνει το στρες αφού θεωρείται ένα φυσικό αγχολυτικό!

Σε άλλη έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Sheldon Cohen, στο Κολέγιο Dietrich CMU Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, οι ερευνητές εξέτασαν αν οι αγκαλιές λειτουργούν ως μια μορφή κοινωνικής στήριξης.

“Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που συγκρούονται συνεχώς με το κοινωνικό τους περίγυρο, έχουν ένα πιο εξασθενημένο οργανισμό με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν πιο συχνά. Αντίθετα, όσοι έχουν κοινωνική στήριξη προστατεύονται εν μέρει από τις επιπτώσεις του στρες όπως η κατάθλιψη και το άγχος,” δήλωσε ο Sheldon Cohen.

Στην έρευνα πήραν μέρος 404 υγιείς ενήλικες και όταν ολοκληρώθηκε τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά : Οι αγκαλιές συνέβαλαν στην συναισθηματική πληρότητα και ασφάλεια και αυτό έκαναν τους συμμετέχοντες λιγότερο ευάλωτους στο άγχος και το στρες. “Αυτό δείχνει ότι η αγκαλιά από ένα έμπιστο πρόσωπο μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο συναισθηματικής ασφάλειας οπότε η αύξηση της συχνότητας της αγκαλιάς μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιβλαβών επιδράσεων του στρες “, δήλωσε ο Cohen .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.