Πως να καθαρίζετε με ασφάλεια τα αυτάκια των παιδιών

Πως να καθαρίζετε με ασφάλεια τα αυτάκια των παιδιών

Ο καθαρισμός των αυτιών των παιδιών δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία. Το άγχος των γονιών είναι αν τα καθαρίζουν σωστά ώστε να μην συσσωρευτεί κερί αλλά και να μην τραυματίσουν το τύμπανο.

Το κερί των αυτιών ή κυψελίδα, δημιουργείται από αδένες του δέρματος που βρίσκονται στο κανάλι των αυτιών. Το κερί εκκρίνεται κυρίως στο εξωτερικό μέρος του ακουστικού πόρου και συνήθως συσσωρεύεται και προχωρά προς τα έξω παρασύροντας σκόνη και ακαθαρσίες μαζί του. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί να εκκρίνεται υπερβολική ποσότητα κεριού ή ακόμη και να μην αποβάλλεται προς τα έξω.

Η υπερβολική συσσώρευση του κεριού μπορεί να φράξει το αυτί, προκαλώντας μείωση της ακοής ή πόνο, φαγούρα, βουητά και σε σπάνιες περιπτώσεις ίλιγγο.

Οι παιδίατροι όμως είναι καθησυχαστικοί. Όπως τονίζουν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι γονείς είναι να καθαρίζουν το εξωτερικό τμήμα του αυτιού με μια μπατονέτα, ειδική για παιδιά, μετά το μπάνιο, και να μην τη πιέζουν προς το εσωτερικό, πιστεύοντας ότι έτσι καθαρίζουν καλύτερα τα αυτάκια. Το μόνο που θα πετύχουν είναι έναν σοβαρό τραυματισμό του τύμπανου. Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη των ειδικών που είναι αρνητικοί στη χρήση μπατονέτας και συνιστούν φυσικά σπρέυ.

Αν τελικά διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόβλημα με το αυτί του παιδιού πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ο οποίος είναι και ο πλέον ειδικός για να το καθαρίσει τελείως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.