ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προσοχή! 17 μηνών παιδάκι κόντεψε να πεθάνει από κάτι που όλοι έχουμε στο σπίτι μας! (φωτο)

Προσοχή! 17 μηνών παιδάκι κόντεψε να πεθάνει από κάτι που όλοι έχουμε στο σπίτι μας! (φωτο)

Ένα κορίτσι 17 μηνών πάλευε για τη ζωή της, αφού είχε δαγκώσει κάψουλα πλυντηρίου ρούχων, επειδή «έμοιαζε με γλυκό».

Η Jenny Maher είχε μια ταμπλέτα στο στόμα της για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο αλλά ήταν αρκετό για να περάσει μια βδομάδα σε τεχνητό κώμα αφού κατάπιε το μισό υγρό που περιείχε η ταμπλέτα.

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη όταν το «έντονο χρώμα» των ταμπλέτων, που βρίσκονταν κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας στο σπίτι της οικογένειας στο Dunleer του Co Louth, τράβηξε το νήπιο. 31

Οι γιατροί τώρα λένε ότι χάρη στη γρήγορη αντίδραση της 35χρονης μητέρας Sarah – η οποία πήγε αμέσως το μικρό κορίτσι στο νοσοκομείο αφού έλεγξε την αναπνοή του – σώθηκε το η Jenny.

Ο πατέρας της Jenny, Colin, 39 ετών, είπε στο ιρλανδικό Mirror: «Ήταν πολύ σοβαρό και τρομακτικό. Αν δεν την πηγαίναμε στο νοσοκομείο τόσο σύντομα, δε θα ήταν μαζί μας σήμερα.»

«Οι γιατροί είπαν ότι ήταν από τις χειρότερες περιπτώσεις που είχαν δει, είτε λόγω αυτού που κατάπιε, είτε λόγω της αντίδρασής της σε αυτό.»

Το μαρτύριο ξεκίνησε όταν η Jenny αποφάσισε να κοιτάξει κρυφά κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας. Βλέποντας αυτό που νόμιζε ότι είναι γλυκό, πήρε ένα και το έβαλε στο στόμα της. 32

Αφού κατάπιε την ταμπλέτα, η Jenny έκανε εμετό. Αλλά όταν η μητέρα της συνειδητοποίησε ότι η αναπνοή της ήταν πιο ανήσυχη, την πήγε στο νοσοκομείο. 33

Στο Our Lady of Lourdes Hospital στο Drogheda το προσωπικό φοβήθηκε ότι ο οισοφάγος τους μικρού κοριτσιού είχε καεί αντιδρώντας στα χημικά.

Της έβαλαν αναπνευστήρα, αλλά την έστειλαν σε νοσοκομείο στο Δουβλίνο με ασθενοφόρο για κρίσιμες καταστάσεις, μια ώρα αργότερα.

Εκεί, έμεινε στην εντατική για μια βδομάδα, ναρκωμένη με 9 διαφορετικά φάρμακα. Όταν τελικά μεταφέρθηκε στο γενικό θάλαμο, την είδε ένας ειδικός για το λαιμό.

She was then transferred back to her local hospital before being discharged last week.

Την μετέφεραν μετά πίσω στο τοπικό νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κύριος και η κυρία Maher – οι οποίοι έχουν άλλα 3 παιδιά –προειδοποιούν τώρα τους γονείς να κρατούν τα απορρυπαντικά μακριά από τα παιδιά και λένε ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να σκεφτούν τις συσκευασίες ασφαλείας.

Στο νοσοκομείο έμαθαν ότι περίπου 200 παιδιά το χρόνο καταπίνουν υγρό για τα πιάτα ή άλλες ταμπλέτες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίπτωση της Jenny ήταν η χειρότερη που έχουν δει.

Ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας του απορρυπαντικού είπε: «Ανησυχούμε πολύ γι’ αυτό το περιστατικό και είμαστε χαρούμενοι που η Jenny έχει επανέλθει.» 34

«Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων με κάψουλες λαμβάνοντας μέτρα για κλεισίματα ασφαλείας στα κουτιά, κάνοντας τις συσκευασίες λιγότερο ελκυστικές στα παιδιά, και προσθέτοντας μια πικρή ουσία για να περιοριστεί η κατάποση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι επίσης σημαντικό να βρίσκονται μακριά από τα παιδιά τέτοια προϊόντα και γι’ αυτό συμμετέχουμε στην καμπάνια Keep Caps From Kids και έχουμε κάνει τις οδηγίες ασφαλείας της συσκευασίας ευδιάκριτες.»

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.