Γιατί το στρες κάνει το παιδί ευάλωτο στις ασθένειες

Γιατί το στρες κάνει το παιδί ευάλωτο στις ασθένειες

Το άγχος δεν πλήττει μόνο τους ενήλικες αλλά ακόμη και τα παιδιά  δυσκολεύοντας σε πολλές περιπτώσεις την ανάπτυξή τους  ενώ επιβαρύνει ακόμα και την υγεία τους!

Το στρες όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, μπορεί να επηρεάσει το αμυντικό σύστημα με αποτέλεσμα το παιδί να είναι πιο ευάλωτο στις ασθένειες.

Προκειμένου να το προφυλάξετε από το στρες πρέπει να:

• Μην φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμα του παιδιού με δραστηριότητες ή άλλες δράσεις . Πρέπει να έχει ελεύθερο χρόνο για να παίξει. Είναι ζήτημα των γονιών να καταλάβουν ότι τα παιδιά, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε καινούργια γνώση κι επιμόρφωση, έχουν επιτακτικά ανάγκη από ένα ρυθμό ζωής που περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο παιχνίδι, χρόνο χωρίς πρόγραμμα, χρόνο με άλλα παιδιά, μεγάλα διαστήματα χαλάρωσης και ηρεμίας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα έχουν τα παιδιά «μέσα στα πόδια τους», να γκρινιάζουν, να τσακώνονται, να κάνουν φασαρία και να

τους απασχολούν.

• Οι δικές σας προσδοκίες για τις σχολικές του επιδόσεις δεν μεταφράζονται και σε δικές του. Δώστε περιθώρια στο παιδί σας να βρει τους ρυθμούς του και μην είστε αυστηροί με τα λάθη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Αν το παιδί σας, λόγω άγχους, παρουσιάζει διαταραχές στον ύπνο, δεν έχει όρεξη, ή διάθεση πρέπει να ζητήσετε συμβουλή ειδικού.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.